0 0
Terina de pui cu ciuperci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr piept de pui
500 gr ciuperci
1 buc ceapa
2 catei usturoi
2 lingurite patrunjel proaspat tocat
2 linguri sos soia
10 felii bacon
1 lingura ulei
1/3 lingurita piper
un vf de cutit ghimbir
5 gr gelatina

Terina de pui cu ciuperci

  • 3 h 30 min
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Share

Terina de pui cu ciuperci

Face parte din categoria aperitivelor. Denumirea provine din franceza, si este legata de vasul in care se gateste, terrine. La inceput se folosea in special carne de porc, grasa , insa acum gama este mult mai variata. Eu am folosit piept de pui si ciuperci.

Steps

1
Done

Preparare terina

Prima data pregatim carnea. Taiem pieptul de pui in fasii groase de 1.5 cm si lungi de 5-6 cm. Punem carnea intr-un vas apoi adaugam : 1 catel usturoi razuit, piper, ulei, ghimbirul de asemenea razuit, sosul de soia, si daca e nevoie putina sare. Amestecam bine si lasam 1 ora la rece.
Intre timp pregatim ciupercile. Acestea le taiem felii. Intr-o tigaie punem putin ulei , apoi ceapa tocata marunt. Lasam 2 minute, adaugam ciupercile. Le lasam la foc mediu pana se evapora tot sucul lasat de acestea. Adaugam sare, piper, usturoiul razuit si patrunjelul proaspat. Mai lasam 1 minut pe foc, apoi dam amestecul la o parte.

2
Done

Pentru prepararea acestei terine avem nevoie de o forma de chec, de dimensiunea 25/10 cm. Prima data punem in forma folie de aluminiu, sa depaseasca marginile cu 10 cm, apoi punem folie alimentara, la fel ca si dimensiune. Punem feliile de bacon in forma, vedeti foto.

Apoi urmeaza un strat format din piept de pui, alternam cu unul de ciuperci, continuam pana terminam ingredientele. Gelatina o hidratam in 50 ml apa rece. In tigaia unde am calit ciupercile am pus 75 ml apa si am pus-o pe foc. Cand a inceput sa fiarba am dat-o la o parte. Am adaugat gelatina si am turnat-o cu grija peste terina. Cu o lingura am presat usor terina. Apoi am acoperit-o cu capetele feliilor de bacon.
Am inchis totul cat de bine am putut cu folia alimentara, apoi cu folia de aluminiu. Atentie sa fie totul bine acoperit si fara crapaturi. Vasul cu terina se pune intr-o alta tava. Se completeaza cu apa pana la jumatatea formei.
Se da totul la cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 1 ora si jumatate. Dupa ce a trecut timpul, o scoatem din cuptor, din apa, si punem o greutate peste ea. Eu am folosit un flacon cu apa de 1 l.
Dupa ce s-a racit se da la frigider peste noapte. A 2 zi se feliaza cu un cutit bine ascutit. Se serveste rece , cu muraturi . Enjoy !

Lucky Cake

prajitura cu cocos si visine
previous
Prajitura cu cocos si visine
Tort Padurea Neagra
next
Tort Padurea Neagra
prajitura cu cocos si visine
previous
Prajitura cu cocos si visine
Tort Padurea Neagra
next
Tort Padurea Neagra
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
mihaela

Buna seara! am o nelamurire la reteta aceasta,terina cu ciuperci,folia alimentara nu se topeste la temperaturi inalte?!

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here