Ingredients
-
500 gr piept de pui
-
500 gr ciuperci
-
1 buc ceapa
-
2 catei usturoi
-
2 lingurite patrunjel proaspat tocat
-
2 linguri sos soia
-
10 felii bacon
-
1 lingura ulei
-
1/3 lingurita piper
-
un vf de cutit ghimbir
-
5 gr gelatina
Terina de pui cu ciuperci
Face parte din categoria aperitivelor. Denumirea provine din franceza, si este legata de vasul in care se gateste, terrine. La inceput se folosea in special carne de porc, grasa , insa acum gama este mult mai variata. Eu am folosit piept de pui si ciuperci.
Steps
1
Done
|
Preparare terinaPrima data pregatim carnea. Taiem pieptul de pui in fasii groase de 1.5 cm si lungi de 5-6 cm. Punem carnea intr-un vas apoi adaugam : 1 catel usturoi razuit, piper, ulei, ghimbirul de asemenea razuit, sosul de soia, si daca e nevoie putina sare. Amestecam bine si lasam 1 ora la rece. |
2
Done
|
Pentru prepararea acestei terine avem nevoie de o forma de chec, de dimensiunea 25/10 cm. Prima data punem in forma folie de aluminiu, sa depaseasca marginile cu 10 cm, apoi punem folie alimentara, la fel ca si dimensiune. Punem feliile de bacon in forma, vedeti foto. Apoi urmeaza un strat format din piept de pui, alternam cu unul de ciuperci, continuam pana terminam ingredientele. Gelatina o hidratam in 50 ml apa rece. In tigaia unde am calit ciupercile am pus 75 ml apa si am pus-o pe foc. Cand a inceput sa fiarba am dat-o la o parte. Am adaugat gelatina si am turnat-o cu grija peste terina. Cu o lingura am presat usor terina. Apoi am acoperit-o cu capetele feliilor de bacon. |
Buna seara! am o nelamurire la reteta aceasta,terina cu ciuperci,folia alimentara nu se topeste la temperaturi inalte?!
Nu se topeste deoarece este invelita in folie de aluminiu