Combinatia de ciocolata cu branza este una extrem de reusita. Fructul pasiunii este preferatul baiatului meu , care l-ar dori in fiecare desert 🙂 . Aceasta tarta se face repejor si este delicioasa si aratoasa 😉
Aluat fraged cacao :
- 225gr faina
- 25 gr cacao
- 1 galbenus ou
- 180 gr unt
- 50 ml lapte
- 1 lingura zahar
- un praf de sare
Daca aluatul il facem la robot punem toate ingredinetele acolo si mixam pana devine omogem si se strange intr-o bila. Presaram ½ lingura faina peste el si il punem in folie alimentara si apoi il dam la rece 2 ore. Intre timp el se raceste si se intareste.
Crema de branza :
- 400 gr crema de branza
- 2 oua
- 125 gr zahar
- 100 ml smantana
- extract vanilie
Crema de branza o mixam usor cu zaharul , apoi adaugam smantana, mai mixam putin. Urmeaza extractul de vanilie si apoi cate un ou pe rand , usor cu un tel amestecam doar pana se omogenizeaza. Repetam acelasi procedeu si cu al 2-lea ou.
Acum scoatem aluatul de la frigider si pe o suprafata pudrata cu faina , intindem aluatul , cu ajutorul unui facalet, mai mare cu 5 cm decat forma noastra . Luam aluatul pe facalet si il punem cu grija in forma. Il aranjam astfel incat sa ajunga si in colturi , excesul care atarna peste margini il taiem. Apoi turnam crema de branza si o dam la 170 grade timp de 30 – 40 minute.
O scoatem din cuptor si asteptam sa se racesca complet.
Intre timp preparam jeleul din fructul pasiunii:
- 4 buc fructul pasiunii
- 50 ml apa
- 1-2 linguri zahar , in functie de cat de dulci sunt fructele.
- 4 gr gelatina
Gelatina o hidratam in 40 ml apa rece. Desfacem fructele si cu o lingura scoatem miezul. Apa o punem la foc impreuna cu zaharul , pana se topeste zaharul si apa este fierbinte. O luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam pana se dizova. Adaugam si fructul pasiunii. Cand amestecul s-a racit turnam cu grija peste crema de branza. Dam la frigider peste noapte . Servim rece . Enjoy !