Anul acesta avand multi dovlecei in gradina, am tot incercat diverse retete cu dovlecei. Aceasta mi se pare cea mai buna tarta .
Ingredient :
– Un dovlecel mic
– 5 oua
– 50 grame unt topit
– 1/2 cana lapte( cam 80 – 100 ml )
– O cana faina ( 150 gr )
– O mana parmesan raziut
– 1/ 2 plic praf de copt
– Rosii uscate 3 bucati
– Sare
– Piper
– Muguri de pin
Preparare:
Taiem dovlecelul in felii subtiri . Mixam ouale apoi adaugam untul racit , mai amestecam, adaugam parmezanul si jumatate din lapte. Faina amestecata cu praful de copt, o adaugam peste oua si amestecam bine. Adaugam si cealalta jumatate de lapte. Adaugam dovleceii si rosiile uscate taiate fasii si amestecam din nou.
Turnam amestecul in tava de copt tapetata cu hartie cerata apoi presaram a mana de muguri de pin. Coacem la 180 grade cam 40 minute sau pana se rumeneste frumos.
Servim cu sos de iaurt. Enjoy !