Ingredients
-
1/2 bucata pui
-
5 buc morcovi
-
2 buc patrunjel radacina
-
150 gr telina radacina
-
1 buc ceapa
-
1 buc pastarnac
-
3-4 tije patrunjel frunze
-
2 tije telina frunze
-
1 tija cimbru
-
dupa gust sare/piper
-
1/2 pachet taietei
Supa de pui
Simpla supa de pui, poate aduna toata familia la masa in timp record. Cu siguranta era si inca este supa de ” duminica” in multe familii. Reteta mea , poate e la fel cu a voastra, insa vreau sa va dezvalui cateva trucuri pentru a iesi mereu limpede si gustoasa 🙂
Steps
1
Done
|
Preparare supa de puiPrima data transam jumatatea de pui in bucati. Incercati sa cumparati pui de casa, daca nu gasiti , exista in magazine pui crescut lent, hranit cu cereale, nu arata atat de aspectuos , insa gustul e mult mai bun. Puiul il curatam bine, apoi il punem intr-o oala incapatoare. Adaugam 3 litri de apa. Punem supa la foc , foc mare pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, reducem focul . Trebuie sa fiarba incet de tot , pentru a avea o supa clara. De asemena, cu o spumiera adaunam toata spuma care s-a ridicat la suprafata. |
Jalnic… Zarzavatul legat cu ață, 5 morcovi la o supă, 2ore de fiert, probabil e piftie! Totuși în imagine zarzavatul e deasupra! Poftă bună!
Probabil bucataria e ceva nou pentru tine, si nu ai auzit de ata de bucatarie, sa nu mai spun de bouquet garni. Iar conceptul de gatit lent e fenomenal. Dar stiu ca e mai usor sa arunci cu vorbe urate decat o apreciere. Noi savuram aceasta supa de fiecare data, si eu o pretuiesc deoarece am invatat-o de la bunica mea, pe care o respect enorm !
O zi buna si ganduri senine !