Un bol de supa calda si gustoasa e reconfortant pe vremea aceasta. Nu am gatit des cu linte, dar acum daca stau sa ma gandesc, nu prea se gatea la noi acasa cu linte. Dar de acum ca am descoperit lintea, cu siguranta voi face cat mai multe preparatate cu ea.
Ingrediente supa de linte :
1 piept de pui
2 fire telina
3 morcovi medii
1 ceapa rosie
1 cana linte uscata verde
2 rosii medii
1 lingurita boia
1 lingurita amestec: chimion,ghimbir,nucsoara,coriandru , tumernic( eu am avut amestec ras el hanout)
1 catel usturoi
100 ml bulion sau suc de rosii
sare, piper
frunze proaspete de coriandru
ulei de masline
Prima data curatam si spalam lintea, apoi legumele, le taiem cubulete. La fel procedam si cu pieptul de pui. Intr-o oala punem 2-3 linguri ulei de masline, adaugam ceapa si o calim pana devine lucioasa,punem boiaua,mai lasam un minut apoi adaugam un praf de sare si condimentele. Amestecam bine ,urmeaza morcovii, telina apio, rosiile si lintea si usturoiul razuit. Punem apa fierbinte, 3 litri, adaugam piperul, si apoi pieptul de pui si 4-5 fire coriandru taiate marunt. Lasam la fiert cam 1 ora, apoi adaugam bulionul, si mai fierbem cam 15-20 minute. Gustam si asezonam daca mai este nevoie. Servim calda. Pofta buna!