0 0
Spata de porc gatita lent la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 kg Spata de porc
4 buc ceapa rosie
3 buc mere
2 linguri sare
1 lingurita seminte fenicul
1 lingurita seminte coriandru
1/2 lingurita piper
Varza rosie calita
700 gr varza rosie
2 buc mere
50 grame stafide
100 ml vin rosu
30 ml otet balsamic
dupa gust sare/piper
200- 300 ml apa
50 grame zahar
30 grame unt

Spata de porc gatita lent la cuptor

  • 6 h
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

  • Varza rosie calita

Share

Spata de porc gatita lent la cuptor

Va recomand sa pregatiti acest preparat pentru o masa mare in familie, munca voastra va fi usoara, cuptorul face treaba in locul vostru. Noi am servit-o cu varza rosie gatita si orez , simplu si bun .

Steps

1
Done

Preparare spata de porc

Cel mai important e sa alegem o carne proaspata, de preferat de la producatori locali. Apoi sa preincalzim coptorul la 200 grade.
Spata de porc trebuie pregatita acum pentru a putea fi data la cuptor. Gatita in acest fel ea se va gati perfect, lent, va fi moale, se va desface fasii , iar la final vom avea un soric crocant .
Asadar , cresta cu un cutit soricul in romburi. Apoi punem sare si masam bine peste tot , atentie sa intre sarea si in crestaturi . Apoi intr-un mojar , pisam condimentele, procedam la fel si cu acestea.
Ceapa o taiem in felii, merele le curatam si apoi le taiem tot in felii groase. Intr-o tava incapatoare punem mai intai ceapa si merele , apoi spata de porc. Dam tava in cuptorul preincalzit pentru 30 minute. Dupa 30 minute , coboram temperatura la 150 grade, lasam carnea la cuptor pentru 4 ore. Dupa ce au trecut cele 4 ore, marim temperatura la 220 grade , lasam inca 30 minute. Acum e momentul ca soricul sa devina crocant.

2
Done

Varza rosie calita

Acum carnea este gata, se poate servi. Noi am ales ca si garnitura orez si varza rosie .
Pentru a pregati varza rosie am taiat fideluta varza. Intr-o cratita incapatoare punem untul, apoi varza. Curatam merele a, le taiem felii subtiri . Lasam la foc mediu pana incepe incet sa se inmoaie. Apoi adaugam merele, vinul rosu so otetul balsamic. Condimentam cu sare si piper. Dupa 10 minute adaugam stafidele, zaharul. Apa o punem cate 50 ml o data, la nevoie. Eu am lasat-o la foc mediu, pentru aproximativ 50 minute. Varza este gata cand este moale , gustul ei va fi dulce acrisor.

Lucky Cake

Tort Snickers
previous
Tort Snickers
chec cu banane si cacao
next
Chec cu banane si cacao
Tort Snickers
previous
Tort Snickers
chec cu banane si cacao
next
Chec cu banane si cacao
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here