0 0
Sos de ciuperci si o lasagna

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 buc medii ciuperci
2 buc medii morcovi rasi marunt
800 ml rosii decojite la conserva
1 buc ceapa rosie
2 catei usturoi
1 buc frunza de dafin
1/3 lingurita oregano
dupa gust sare/piper
1 buc mare vinete
100 ml ulei de masline
1/2 cana pesmet
2-3 buc frunze busuioc
1 pachet foi lasagna

Nutritional information

Sos de ciuperci si o lasagna

  • 1h 10 min
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Share

Sos de ciuperci si o lasagna

Uneori ne face bine sa renuntam la carne si sa alegem sa mancam doar legume si fructe. Insa acest lucru nu inseamna ca preparatele sunt fara gust. Acest sos de ciuperci este atat de bun incat il folosim pentru paste, lasagna, orez. Si juniorul , care nu e fan ciuperci, il mananca fara sa respire 😉

Steps

1
Done

Sos de ciuperci

Eu am facut aceasta lasagna cu sos de ciuperci si vinete la gratar. Nu e necesar/obligatoriu sa adaugati si vinetele. Noua ne plac foarte mult si ii da o aroma deosebita.
Asadar , am spalat bine vanata, am taiat-o in felii potrivite, de 0.5 cm , am sarat-o si al lasat-o 5 minute. Intr-o tigaie grill am pus 1 lingura de ulei si le-am prajit pana s-au rumenit frumos feliile de vinete.
Apoi am trecut la sosul de ciuperci. Eu folosesc ciuperci proaspete, albe/brune, de care gasiti. Ceapa si ciupercile le-am dat in robotul de bucatarie pana s-au maruntit bine. Apoi am luat o tigaie, putin ulei de masline, si le-am pus la calit la foc mediu. Cand apa lasata de ele a inceput sa se evapore am adaugat usturoiul razuit, morcovii si restul condimentelor. Le-am mai lasat 2 minute sa se intrepatrunda aromele si apoi am turnat rosiile maruntite bine de tot ( de preferat tot in robotul de bucatarie) . Am lasat acest amestec la foc mediu cam 30-35 minute, daca scade sosul prea tare mai adaugam 100 ml apa. E nevoie de sos pentru a inmuia foie de lasagna.
Intre timp luam o forma termorezistenta 25/ 35 cm , eu am folosit una ceramica, preincalzim cuptorul la 190 grade.

2
Done

Asamblare lasagna

Acum ca sosul nostru este gata, il gustam. Daca e nevoie de sare / piper mai adaugam dupa gust. Vom unge tava cu putin ulei, apoi punem un strat foarte subtire de sos. Urmeaza un rand de foi de lasagna, apoi sos/vinete si iar putin sos. Continuam la fel, eu am avut 3 straturi de foi lasagna, acoprite la final cu sos.
Deasupra presaram busuioc proaspat tocat, pesmetul si putin ulei de masline. Dam la cuptor pentru 25-30 minute pana pesmetul incepe sa se rumeneasca usor. Servim calda . Enjoy !

Lucky Cake

haiose
previous
Haiose
next
Fursecuri daneze cu unt
haiose
previous
Haiose
next
Fursecuri daneze cu unt
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here