0 0
Pulpe de pui in sos de rosii si piure de cartofi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
6 bucati pulpe pui
2 linguri ulei
1 bucata morcov
o tija telina apio
1 bucata ceapa rosie
1/2 ardei gras
2 catei usturoi
3 bucati mari de rosii
cateva frunzulite cimbru
300 ml apa fiarta
dupa gust sare/piper
Piure de cartofi
500 grame cartofi
200 ml lapte
50 grame unt

Pulpe de pui in sos de rosii si piure de cartofi

  • 1 h 15 min
  • Pentru 3
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Pulpe de pui in sos de rosii si piure de cartofi

O mancare clasica, insa tare gustoasa. Pulpele in sos aromat de rosii, piureul de cartofi fin si cu aroma de unt. Poate fi o idee grozava pentru o masa in familie. Mai jos va las reteta pas cu pas.

(Visited 274 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare pulpe in sos de rosii

Prima data ne alegem o tigaie incapatoare. Apoi punem uleiul si il incingem. Saram usor pulpele. Rumenim pulpele, doar cat sa prinda culoare. Le scoatem afara si le punem pe o farfurie.
Razuim legumele, fiecare separat. Adaugam mai intai ceapa, apoi ardeiul gras, in aceeasi tigaie in care am rumenit pulpele.Le lasam cam 4-5 minute pana se inmoaie. Adaugam si morcovul si telina, le calim si acestea inca 5 minute. La final usturoiul, condimentam cu sare si piper.
Punem si pulpele in tigaie, apoi adaugam apa fierbinte. Lasam totul sa fiarba la foc mic, cam 30-40 minute.
Intre timp razuim rosiile ( se pot folosi si rosii din conserva) si aruncam coaja ramasa. Punem rosiile si cimbrul, lasam din nou sa fiarba pana sosul se reduce si este consistent, inca vreo 20-30 minute.
Gustam si daca e nevoie mai condimentam cu sare si piper.

2
Gata

Piure de cartofi

Pana se prepara pulpele, facem si piureul de cartofi.
Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Cartofii se verifica daca sunt fierti, cu o furculita. Daca aceasta intra usor in cartof si acesta se sfarma, ei sunt fierti. Ii scurgem de apa in care au fiert. Punem la incalzit laptele. Cu o ustensila de piure sau cu o furculita ii sfarmam, adaugand cate putin din lapte si unt. Adaugam si sare. Continuam pana ajungem la consistenta dorita, s-ar putea sa nu avem nevoie de tot laptele, depinde de cartofi si de consistenta dorita. Dupa ce sunt gata ii pastram acoperiti, cel mai bine e sa fie gata deodata cu pulpele. Se servesc imediat. Enjoy !

Lucky Cake

anterioară
Brownie cheesecake cu dovleac
Prajitura fondanta de ciocolata
următoare
Prajitura fondanta de ciocolata
anterioară
Brownie cheesecake cu dovleac
Prajitura fondanta de ciocolata
următoare
Prajitura fondanta de ciocolata

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre