Ingredients
-
4 buc pulpe pui
-
30 gr unt
-
200 ml smantana fermentata cu 30 % grasime
-
1 buc lamaie
-
100 ml supa clara de pui/apa
-
2 catei usturoi
-
50 ml vin alb
-
40 gr parmezan ras
-
dupa gust sare/piper
-
1/2 lingurita boia
-
1 lingura patrunjel proaspat tocat
Pui cu lamaie si smantana
Este absolut delicios ! Carnea de pui rumenita , sos cremos de smantana, aroma de lamaie . Pentru acesta aveti nevoie de o tigaie/vas fonta emailat care poate fi folosit atat pe gaz cat si in cuptor.
Steps
1
Done
|
Preparare pui cu lamaie si smantanaPulpele trebuie sa fie intregi , adica pulpa superioara si inferioara. Le vom sectiona, rezultand 8 bucati . Avem grija sa fie curate, apoi le putem condimenta cu sare , piper si boia. In tigaia termorezistenta, punem jumatate din unt si jumatate din pulpe la prajit. Le lasam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand pielea capata o culoare rumena. Le scoatem pe o farfurie. Procedam la fel si cu cele ramase. Preincalzim cuptorul la 200 grade. |
2
Done
|
Razuim usturoiul si il adaugam in tigaie. Il lasam doar pana incepe sa sfaraie, apoi adaugam vinul, 2 linguri zeama de lamaie, apoi smantana si supa de pui la final ( sau apa) . Adaugam si parmezanul ras. Lasam pana da in clocot. Condimentam cu putina sare si piper. Adaugam bucatile de pui , atentie, sosul trebuie sa le acopere doar pana la jumatate. |
Cu ce as putea înlocui vinul?
Se poate pune apa in locul vinului 😉
Puteti recomanda o marca de smantana fermentata?
Eu folosesc smantana cu 30 % grasime, Five Continents e ok
Buna! Napolact sau Covalact este ok? Adica , e nevoie de smanata normala, nu?
Smantana grasa, sau smantana de gatit, cea cu grasime mica se taie la gatit
Cu ce pot înlocui supa de pui?
Se poate si cu apa, insa gustul nu va fi atat de intens