3 1
Pui cu lamaie si smantana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 buc pulpe pui
30 gr unt
200 ml smantana fermentata cu 30 % grasime
1 buc lamaie
100 ml supa clara de pui/apa
2 catei usturoi
50 ml vin alb
40 gr parmezan ras
dupa gust sare/piper
1/2 lingurita boia
1 lingura patrunjel proaspat tocat

Pui cu lamaie si smantana

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Share

Pui cu lamaie si smantana

Este absolut delicios ! Carnea de pui rumenita , sos cremos de smantana, aroma de lamaie . Pentru acesta aveti nevoie de o tigaie/vas  fonta emailat care poate fi folosit atat  pe gaz cat si in cuptor.

Steps

1
Done

Preparare pui cu lamaie si smantana

Pulpele trebuie sa fie intregi , adica pulpa superioara si inferioara. Le vom sectiona, rezultand 8 bucati . Avem grija sa fie curate, apoi le putem condimenta cu sare , piper si boia. In tigaia termorezistenta, punem jumatate din unt si jumatate din pulpe la prajit. Le lasam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand pielea capata o culoare rumena. Le scoatem pe o farfurie. Procedam la fel si cu cele ramase. Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Tigaia nu o curatam de resturi si grasime( daca este prea multa putem jumatate sa o aruncam ) , ci doar scoatem carnea afara.

2
Done

Razuim usturoiul si il adaugam in tigaie. Il lasam doar pana incepe sa sfaraie, apoi adaugam vinul, 2 linguri zeama de lamaie, apoi smantana si supa de pui la final ( sau apa) . Adaugam si parmezanul ras. Lasam pana da in clocot. Condimentam cu putina sare si piper. Adaugam bucatile de pui , atentie, sosul trebuie sa le acopere doar pana la jumatate.
Dam acum totul la cuptor pentru 35-40 minute. Dupa ce a trecut timpul verificam daca carnea este gata. Scoatem din cuptor si presaram patrunjel proaspat. Servim imediat. Enjoy !

Lucky Cake

Paine de casa
previous
Paine de casa
Crema de unt cu bezea elvetiana sau Swiss meringue buttercream
next
Crema de unt cu bezea elvetiana sau swiss meringue buttercream
Paine de casa
previous
Paine de casa
Crema de unt cu bezea elvetiana sau Swiss meringue buttercream
next
Crema de unt cu bezea elvetiana sau swiss meringue buttercream
Subscribe
Notificare despre
guest
8 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Victoria

Cu ce as putea înlocui vinul?

Sami

Puteti recomanda o marca de smantana fermentata?

Mirela

Buna! Napolact sau Covalact este ok? Adica , e nevoie de smanata normala, nu?

Marina

Cu ce pot înlocui supa de pui?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here