Una dintre preferatele mele -sumegi:). O stiu de pe vremea cand eram copil, e buna buna de tot . Mai greu a fost pana am dat de reteta perfecta. Atentie creeaza dependenta :).
Ingrediente Sumegi:
Se fac 2 blaturi , fiecare blat contine :
4 albusuri
150 gr zahar
20 gr cacao
10 gr faina
125 gr nuca macinata
Crema
8 galbenusuri
150 gr zahar
200 gr ciocolata
250 gr unt
100 gr nuci maruntite bine
Pentru foile de bezea: batem albusurile cu zaharul pana devine lucioase si ferme si zaharul e dizolvat, apoi adaugam nucile tocate amestecate cu faina si cacaoa. Amestecam usor de sus in jos cu o paleta , doar pana se omogenizeaza ingredientele. Folosim tava de la cuptor, punem hartie de copt si intindem aluatul cam de 0,8 cm . Dam la cuptor la 180 grade aproximativ 12- 13 minute. Lasam sa se raceasca. La fel procedam si pt al 2 blat.
Crema : punem un vas pe baie de aburi, in vas punem untul, zaharul, ouale si amestecam bine pana se omogenizeaza , adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecul incet incet incepe sa se ingroase. Lasam pe baie de aburi pana este groasa precum o budinca, apoi o dam la o parte si o lasam sa se raceasca 4-5 minute. Fiecare blat il taiem in jumatate ( pe lungime, pe inaltime nu putem deoarece este ingust), astfel vom avea 4 blaturi.
Punem primul blat intr-o tava pe hartie de copt, apoi un strat de crema si presaram cateva nuci peste, repetam la fel cu fiecare blat, ultimul strat fiind crema peste care presaram nuci . Dam la rece peste noapte. Inainte de servire scoatem prajitura de la rece cu minim 30 minute. Enjoy !
Ce dimensiuni folosiți la tava pt prajitura?
Am copt blatul in tava de la cuptor, e trecut in reteta 45/45 cm
Nuca maruntita nu trebuie prajita?
Se poate praji usor, eu nu o prajesc
…si ies trei prajiturele.e foarte buna dar eu zic ca e cam mare tevatura pentru asa cantitate mica de prajitura..daca mai ai si musafiri stai o zi intreaga sa coci la blaturi de prajitura
Buna, fiecare e liber sa aleaga cat timp isi petrece in bucatarie, eu prefer o prajitura mica insa de calitate si gustoasa. Iar blatul se face foarte usor e gata in 30 minute. Chiar e usor de facut si nu necesita mult timp
la ingredientele cremei specifici si 100 gr.nuci dar in compozitia cremei nu le adaugi….deci?
Exact , daca citesti reteta pana in capat vei vedea ca le presar peste fiecare strat de crema 🙂
Foarte buna reteta 🙂 felicitari,a iesit super!Jos palaria 😀
Este prajitura mea preferata ! ma bucur ca va place ^_^
Buna! Blaturile le pui alternativ cu foile de bezea? Mersi
Buna, nu are decat foi de bezea, alternate cu crema
Am incercat-o ieri, e super! Nu ma asteptam sa nu iasa pentru ca toate rețetele încercate au fost un succes. Felicitări pentru site.
Bună,ce fel de ciocolata folositi? Cu lapte sau amăruie? Pot sa adaug și Nutella? Mulțumesc.
Ciocolata neagra cu minim 40 % cacao