4 0
Prajitura Sumegi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Prajitura Sumegi

Share

Una dintre preferatele mele  -sumegi:). O stiu de pe vremea cand eram copil, e buna buna de tot . Mai greu a fost pana am dat de reteta perfecta. Atentie creeaza dependenta :).

Ingrediente Sumegi:

Se fac 2 blaturi , fiecare blat contine :

4 albusuri

150 gr zahar

20 gr cacao

10 gr faina

125 gr nuca macinata

Crema

8 galbenusuri

150 gr zahar

200 gr ciocolata

250 gr unt

100 gr nuci maruntite bine

Pentru foile de bezea: batem albusurile cu zaharul pana devine lucioase si ferme si zaharul e dizolvat, apoi adaugam nucile tocate amestecate cu faina si cacaoa. Amestecam usor de sus in jos cu o paleta , doar pana se omogenizeaza ingredientele. Folosim tava de la cuptor, punem hartie de copt si intindem aluatul cam de  0,8 cm . Dam la cuptor la 180 grade aproximativ 12- 13 minute. Lasam sa se raceasca. La fel procedam si pt al 2 blat.

Crema : punem un vas pe baie de aburi, in vas punem untul, zaharul, ouale si amestecam bine pana se omogenizeaza , adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecul incet incet incepe sa se ingroase. Lasam pe baie de aburi pana este groasa precum o budinca, apoi o dam la o parte si o lasam sa se raceasca 4-5 minute. Fiecare blat il taiem in jumatate ( pe lungime, pe inaltime nu putem deoarece este ingust), astfel vom avea 4 blaturi.

Punem primul blat intr-o tava pe hartie de copt, apoi un strat de crema si presaram cateva nuci peste, repetam la fel cu fiecare blat, ultimul strat fiind crema peste care presaram nuci . Dam la rece peste noapte. Inainte de servire scoatem prajitura de la rece cu minim 30 minute. Enjoy !

Lucky Cake

Rulada porc umpluta cu branza si spanac
previous
Rulada de porc
coji de cartofi
next
Potato skin / Coji de cartofi umplute
Rulada porc umpluta cu branza si spanac
previous
Rulada de porc
coji de cartofi
next
Potato skin / Coji de cartofi umplute
Subscribe
Notificare despre
guest
15 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Nicoleta

Ce dimensiuni folosiți la tava pt prajitura?

voica

Nuca maruntita nu trebuie prajita?

orlando

…si ies trei prajiturele.e foarte buna dar eu zic ca e cam mare tevatura pentru asa cantitate mica de prajitura..daca mai ai si musafiri stai o zi intreaga sa coci la blaturi de prajitura

orlando

la ingredientele cremei specifici si 100 gr.nuci dar in compozitia cremei nu le adaugi….deci?

GABRIELA

Foarte buna reteta 🙂 felicitari,a iesit super!Jos palaria 😀

Mirela

Buna! Blaturile le pui alternativ cu foile de bezea? Mersi

Oana Evelyn

Am incercat-o ieri, e super! Nu ma asteptam sa nu iasa pentru ca toate rețetele încercate au fost un succes. Felicitări pentru site.

Corina

Bună,ce fel de ciocolata folositi? Cu lapte sau amăruie? Pot sa adaug și Nutella? Mulțumesc.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here