Ingredients
-
Blat dacquoise
-
160 grame albusuri
-
80 grame zahar pudra
-
80 grame zahar
-
75 grame migdale
-
45 grame alune de padure usor prajite
-
25 grame faina
-
Mousse de ciocolata alba
-
2 bucati galbenus
-
200 ml lapte
-
30 grame zahar
-
12 grame amidon
-
10 grame gelatina
-
400 ml smantana pt frisca
-
200 grame ciocolata alba
-
250 grame capsuni
-
1 lingurita extract vanilie
-
coaja razuite de la un lime
-
Decor
-
150 grame martipan
-
2-3 bucati capsuni
-
coaja lime
Prajitura Fraisier cu ciocolata alba
Un adevarat deliciu dulce ! Blat din albusuri cu migdale si alune, crema fina de vanilie si ciocolata alba, aromata cu coaja de lime. Gust fin si racoros , perfect completat de capsunile dulci, inspiratie Eddie Benghanem .
Steps
1
Done
|
Preparare prajituraPreincalzim cuptorul la 175 grade. Prima data macinam fin migdalele si alunele impreuna cu zaharul pudra. Eu le-am macinat cu o rasnita, pulsand pana s-au macinat de tot. Atentie nu mixati continuu , deoarece atunci devine uleioasa compozitia. Adaugam faina. |
2
Done
|
Pana cand blatul se raceste , noi pregatim crema. Punem gelatina la hidratat in apa rece ( eu am folosit foi de gelatina) , daca folositi granule o hidratati in 70 ml apa rece. |
3
Done
|
Pentru a asambla prajitura avem nevoie de o tava patrata de 20 cm. Taiem foaia dacquoise in 2 , la dimensiunea tavii. Apoi punem una la baza, peste punem capsunile. Incercati sa le alegeti de marime medie si cat de cat egale, daca sunt mari le puteti taia in jumatate. |