1 0
Prajitura Fraisier cu ciocolata alba

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat dacquoise
160 grame albusuri
80 grame zahar pudra
80 grame zahar
75 grame migdale
45 grame alune de padure usor prajite
25 grame faina
Mousse de ciocolata alba
2 bucati galbenus
200 ml lapte
30 grame zahar
12 grame amidon
10 grame gelatina
400 ml smantana pt frisca
200 grame ciocolata alba
250 grame capsuni
1 lingurita extract vanilie
coaja razuite de la un Decor lime
Decor
150 grame martipan
2-3 bucati capsuni
coaja lime

Prajitura Fraisier cu ciocolata alba

  • 2 ore
  • Serves 16
  • Medium

Ingredients

  • Blat dacquoise

  • Mousse de ciocolata alba

  • Decor

Share

Prajitura Fraisier cu ciocolata alba

Un adevarat deliciu dulce ! Blat din albusuri cu migdale si alune, crema fina de vanilie si ciocolata alba, aromata cu coaja de lime. Gust fin si racoros , perfect completat de capsunile dulci, inspiratie  Eddie Benghanem .

Steps

1
Done

Preparare prajitura

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Prima data macinam fin migdalele si alunele impreuna cu zaharul pudra. Eu le-am macinat cu o rasnita, pulsand pana s-au macinat de tot. Atentie nu mixati continuu , deoarece atunci devine uleioasa compozitia. Adaugam faina.
Apoi batem albusurile cu zaharul tos, pana devine o bezea lucioasa si ferma. Adaugam peste bezea pudra de migdale, alune si faina, amestecam usor de jos in sus cu o spatula , pana compozitia este omogena.
Pe o tava de copt punem hartie cerata si intindem compozitia intr-un strat de 1 cm cu dimensiunea de 22/44 cm. Eu am folosit tava de la cuptor.
Dam la cuptor pentru 15-20 minute. Cand este gata pe margini este usor crocant blatul, depinde mult de cuptor, asa ca fiti cu ochii pe el.
Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca complet.

2
Done

Pana cand blatul se raceste , noi pregatim crema. Punem gelatina la hidratat in apa rece ( eu am folosit foi de gelatina) , daca folositi granule o hidratati in 70 ml apa rece.
Punem laptele la foc , adaugam vanilia. Galbenusul il amestecam cu zaharul, pana devine spumos, apaoi adaugam amidonul si amestecam energic. Cand laptele atinge punctul de fierbere , il turnam in fir subtire peste galbenusuri, amestecam mereu cu un tel. Readucem amestecul pe foc, foc mediu, pana incepe sa se ingroase, trebuie sa fie precum o budinca. Intr-un vas punem ciocolata rupta in bucati, turnam crema fierbinte, adaugam gelatina. Amestecam usor cu telul pana ciocolata este complet topita.
Punem in crema si coaja de lime ( pastram putin si pentru decor ). Lasam crema sa se raceasca usor, cam 15 minute.
Batem frisca , adaugam frisca in 3 etape in crema de ciocolata alba, usor cu ajutorul unei spatule. Crema este gata.

3
Done

Pentru a asambla prajitura avem nevoie de o tava patrata de 20 cm. Taiem foaia dacquoise in 2 , la dimensiunea tavii. Apoi punem una la baza, peste punem capsunile. Incercati sa le alegeti de marime medie si cat de cat egale, daca sunt mari le puteti taia in jumatate.
Turnam crema peste capsuni. deasupra punem cealalata foaie dacquiose. Il dam la frigider. Intindem martipanul cat de subtire putem fara a se rupe. Il taiem la dimensiunea formei si il punem peste. Lasam prajitura la rece minim 4 ore, apoi se poate servi.
Feliem si decoram cu capsuni proaspete si coaja de lime. Enjoy !

Lucky Cake

paste cu ciuperci si sos cremos de spanac
previous
Paste cu ciuperci si sos cremos de spanac
Mic dejun cu tartine aromate ridichi si oua
next
Mic dejun cu tartine aromate ridichi si oua
paste cu ciuperci si sos cremos de spanac
previous
Paste cu ciuperci si sos cremos de spanac
Mic dejun cu tartine aromate ridichi si oua
next
Mic dejun cu tartine aromate ridichi si oua
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here