3 1
Prajitura Foi cu miere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat foi
500 grame faina
250 grame zahar
100 grame miere
130 grame unt
2 bucati oua
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Crema de vanilie
500 ml lapte
2 bucati oua
50 grame amidon
1/2 lingurita extract vanilie
100 grame zahar
100 grame unt
350 grame gem de caise

Prajitura Foi cu miere

  • 2 h
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

  • Aluat foi

  • Crema de vanilie

Share

Prajitura Foi cu miere

Cred ca toti am savurat aceasta prajitura cand eram copii. Este transmisa din generatie in generatie, si mereu isi face loc pe masa in zi de sarbatoare. Foile cu miere sunt fragede, umplutura dulce acrisoara. Va invit sa o incercati 😉

Reteta pentru glazura : https://luckycake.ro/retete/prajitura-snickers/

Steps

1
Done

Preparare foi

Toate ingredientele cu exceptia fainii, la temperatura camerei, se amesteca intr-un vas , apoi se pun pe foc. Se lasa la foc mediu spre tare, amestecand cu telul pana devine o crema aramie, atentie sa nu se arda(vedeti foto).
Apoi o lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Cand crema s-a racit adaugam faina si amestecam cu mana pana rezulta un aluat moale insa nelipicios. Daca este prea tare , se poate adauga 1-2 linguri de lapte.
Aluatul se imparte in 6 bucati egale.
Eu intind fiecare foaie pe o bucata de hartie de copt, presarata cu faina. Intindem foaia cat mai subtite ea va creste la copt. Apoi o transfer cu tot cu hartia de copt pe dosul tavii si o coc pana e rumena pe margini ( intre 8-10 minute) . Celelelate bucati de aluat le acoprim cu folie alimentara , sa nu se usuce.
Toate foile se coc pe rand cum am aratat mai sus. Le lasam sa se raceasca pe un gratar si dam la o parte hartia de copt. Foile vor fi tari , insa se vor inmuia de la crema. Intre timp pregatim crema ( original se folosea doar o crema de lapte fara oua, dar aceasta mie mi se pare mai gustoasa).

2
Done

Preparare crema

Laptele impreuna cu amidonul se pun pe foc. Ouale se amesteca cu zaharul si vanilia, si se amesteca viguros cu telul.
Cand lapte este aproape de fierbere, il turnam peste oua, amestecam si apoi punem totul din nou la foc. Fierbem la foc mic pana se ingroasa.
O lasam sa se raceasca, apoi spumam untul si o amestecam cu acesta.
Acum asamblam prajitura, punem prima foaie, apoi un strat de crema, unul de gem si tot asa. Peste ultima foaie putem pune glazura de ciocolata sau zahar pudra.

Lucky Cake

Pui parmigiana cu paste
previous
Pui parmigiana cu paste
Supa crema de conopida coapta
next
Supa crema de conopida coapta
Pui parmigiana cu paste
previous
Pui parmigiana cu paste
Supa crema de conopida coapta
next
Supa crema de conopida coapta
Subscribe
Notificare despre
guest
14 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ramo

O porție inseamna o felie?

Madalina

Ce mărime avea tava pe care ati copt foile?

Magdalene

Prajitura preferate a copilariei mele.?❤

Flory

Bună! Nu am decât 35 de grame amidon! Cu cata faina completez?

Cami

Buna. Acum fac foile. Oare de ce am băgat mai multa făină? Iar cand intindeam foaia se cam rupe? De ce? Ce am gresit oare? Multumesc de raspuns

Cami

Foile le am terminat. Au iesit foarte bine. Mâine voi pune crema pe foi. Abea astept sa văd cum iese. Va scriu inapoi. Nu am mâncat niciodată prajitura aceasta. Multumesc ptr răspuns

Cami

Foarte buna e prăjitură. Am taiat o si am pus o pe platou. Cam aluneca blatul de la crema.

Denisa

Salut!As vrea sa fac prajitura insa nu suntem fanii gemului in prăjituri. Oare as putea inlocui cu altceva gemul? Poate cu o alta crema ? Ciocolata?Ce crezi?As fi recunoscătoare daca ai putea sa-mi dai o idee de crema. Mulțumesc

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here