E o prajitura minunata, mie imi place mult de tot, mai ales combinatia de nuca cu ciocolata.Crema este gustoasa , usoara si aromata cu stafide si rom. Este festiva si o puteti face si la ocazii speciale.
Ingrediente:
Blat:
8 albusuri
200 gr zahar
100 gr faina
un praf de sare
1/2 plic praf de copt
250 grame nuca macinata
Crema:
8 galbenusuri
200 gr ciocolata
750 ml lapte
4 lg faina
un pumn de stafide
o lingurita rom
100 gr zahar
6 foi gelatina sau 10 gr gelatina
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare adaugam apoi cate o lingura de zahar pana cand devin lucioase si compacte, nu curg de daca le intorci in jos(daca aveti curaj 🙂 ) cam 10 -15 minute.Faina o amestecam cu praful de copt, adaugam nucile peste albusuri , apoi si faina . Amestecam de sus in jos, usor , pana cand faina s-a incorporat.Turnam amestecul intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de la cuptor) si le coacem la 180 grade pana prind culoare deasupra, cam 30 minute. Aoi scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se racesca.
Punem laptele la fiert, galbenusurile le frecam cu zaharul si cu faina.Cand laptele a inceput sa fiarba, il dam la o parte , adaugam ciocolata, romul si stafidele si amestecam pana ciocolata s-a la topit. Turnam galbenusurile peste lapte si il punem la fiert la foc mic amestecand mereu.Gelatina o punem la inmuiat.Cand amestecul s-a ingrosat, il dam la o parte si adaugam gelatina.Prajitura o asamblam intr-o forma de chec in care punem o folie alimentara, mai mare decat tava de chec deoarece la sfarsit vom acoperi prajitua cu folia si totodata va fi mai usor de scos din forma.Blatul il taiem in 3 bucati astfel incat sa fie cat dimensiunea tavii.Punem un strat subtire de crema de ciocolata la baza tavii apoi un blat de nuca, apoi 1/2 crema , apoi un blat cu nuca, restul de crema iar la final blatul cu nuca.Acoprim cu folia alimentara si dam la frigider min 4 ore(de preferat peste noapte). Cand vreti sa o serviti o rasturnati pe un platou si o decoram cu cacao si bomboane colorate. Enjoy!
bunica mea a incercat aceasta prajitura si a iesit foarte gustoasa
Super ! si mie imi place foarte mult 😉