Una dintre preferatele mele, are un gust dulce acrisor de la prune, numai bine acompaniat de un blat dens si auriu…dar va las sa o descoperiti singuri si apoi sa imi spuneti daca va place 🙂 .
Ingrediente:
300 gr faina
3 oua
100 gr unt
150 gr zahar
2 lingurite praf de copt
150 ml lapte
1 lingura rom( sau o jum lingurita esenta rom)
10 prune medii
70-100 gr nuca tocata bucati mai maricele
Untul topit cu zaharul ,ouale si laptele se mixeaza pana se dizolva zaharul , se adauga romul si apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Turnam amestecul intr-o tava de copt ( eu am folosit rotunda de 26 cm) tapetata cu hartie de copt.Deasupra punem prunele taiate in bucati ( daca folositi congelate le dati usor prin faina, pentru a nu lasa multa zeama ) si nuca o presaram peste prune, presam usor cu mana peste fructe pentru a intraa putin in aluat. Coacem cam 45-50 minute la 180 grade sau pana trece testul scobitorii si capata o frumoasa culoare aramie. Lasam sa se raceasca minim 30 min apoi servim cu zahar pudra ,frisca batuta sau inghetata de vanilie si nuci. Enjoy!
mmmm arata super…maine fac si eu
Delicioasa!Acum o ora am scos-o din cuptor. Multumim pt reteta.
Cu mare drag , daca ai poza , sa o trimiti pe adresa de email 🙂