Prajitura cu pere si mure
In gradina s-a copt murea, am mancat mare parte din ea proaspata, dar a mai ramas si de un desert . E o prajitura rapida , si usor de facut . Zaharul brun ii da o delicioasa aroma de caramel. Puteti folosi mure congeata , va fi la fel de delicioasa !
Ingrediente:
200 gr faina
125 ml lapte
85 gr unt
110 gr zahar brun
2 oua mari
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
2 pere galbene curatate si taiate felii groase
o jumatate cana mure
1 lingurita scortisoara macinata
Preparare:
Pentru aceasta prrajitura avem nevoie de o tava de 25/30 cm .
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza 10 minute. Ouale trebuie sa isi tripleze volumul, doar asa blatul va iesi pufos. Punem aptele la incalzit impreuna cu untul doar pana ce acesta se topeste. Faina se amesteca cu praful de copt scortisoara si sarea, apoi se incorporeaza peste oua, alternanad cu laptele amestecat cu unt. Se amesteca pana aluatul este omogen , apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun felii de pere si mure, fructele se apasa usor in aluat. Peste se pun fulgii de migdale. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pt aproximativ 45 minute. Dupa ce e gata o lasam la racit , zahar pudra (optional) si servim . Pofta buna!