Prajiturile cu branza sunt preferatele familiei. Asa ca incerc mereu sa aduc ceva nou , de data aceasta o tarta cu branza si mere caramelizate, cu aroma de scortisoara. Pe noi ne-a cucerit š
Ingrediente Prajitura cu branza si mere :
Aluat:
85 gr unt
175 gr faina
2 galbenusuri mari
100 gr zahar brun
un praf de sare
Umplutura:
250 branza de vaci proaspata
200 gr crema de branza (philadelphia)
5 lg zahar
2 oua mari
Coaja razuita de la o lamaie
Topping:
2 mere mari
4 lg zahar
scortisoara macinata,nucsoara
Prima data pregatim aluatul:Ā avem nevoie de untul scos cu 10 minute mai devreme din frigider, il batem cu mixerul pana se omogenizeaza cu zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi faina si sarea. Aluatul il mixam pana se leaga. Intr-o tava de 24 cm cu peretii detasabili, unsa cu putin unt, punem aluatul si cu ajutorul palmei il intindem pe fundul tavii si pe lateralĀ pana la jumatatea formei. IlĀ punem in frigider pentru 30 minute. Ā Preincalzim cuptorul la 170 grade, peste aluat punem o folie de aluminiu si boabe de fasole uscata ( astfel aluatul nu se umfla) , si o dam laĀ cuptor 10 minute si apoi scoatem folia, mai coacem 10 minute. O lasam deoparte.
Crema de branza si branza le mixam cu zaharul, apoi adaugam ouale si coaja de lamaie si mixam pana la omogenizare.Merele le taiem felii subtiri, le amestecam cu zaharul , scortisoara si nucsoara. Peste aluatul de tarta turnam branza apoi peste aranjam merele si le presam usor, sa intre putin in crema. Le coacem in cuptorul preincalzit la 190- 200 grade 45- 50 minute. La final eu am uns merele cu 2 linguri cu gem de caise. O lasam sa se raceasca, apoi servim. Enjoy!
cred ca tare e buna,,,,as incerca o si eu!!!
Va rog sa o incercati, la noi a fost tare apreciata š
Ce legatura au boabele de fasole?
Impiedica aluatul sa se deformeze š
Tarta trebuie incercata neaparat ,apoi putem comenta ! Multumesc ! š