In gradina am gasit o loboda de toata frumusetea asa ca m-am hotarat sa o transform in ceva delicios.
– 250 gr loboda proaspata
– 100 gr branza telemea
– 2 oua
– ceapa verde 2 bucati
– marar ( o legatura )
– foietaj frantuzesc
Cu o ora inainte punem aluatul la decongelat.
Loboda, ceapa si mararul se spala bine apoi se maruntesc. Intr-o tigaie adaugam 2 linguri de ulei si le calim pana se inmoaie bine. Lasam la racit.
Foietajul il decupam cu o forma rotunda ( poate fi o cana ) pe o suprafata de lucru, pudrata cu faina.
Faramitam branza, apoi batem bine un ou si le amestecam cu loboda. Adaugam sare si piper. In mijlocul cercurilor de foietaj punem o lingura din compozitie.
Batem oul ramas cu care vom unge marginile foietajelor iar apoi acoperim umplutura cu o jumatatea de la foietaj.
Cu ajutorul unei furculite, presam mariginile ca sa nu iasa afara compozitia si facem cateva gauri deasupra foietajului. Cu ajutorul unei pensule, le ungem cu restul de ou si le coacem la 180 grade pana cand se rumenesc. Pofta buna!