Penne gratinate cu pui si broccoli
O mancare gustoasa, care poti sa o prepari rapid si toata lumea o va aprecia. Eu folosesc de cele mai multe ori piept de pui ramas de la friptura, e la indemana si iese tare gustos .
Ingrediente:(pentru 3 portii)
1/2 pachet penne ( 250 gr )
300 grame piept pui
5 buchetele broccoli proaspat (congelat)
1/2 pahar vin alb
400 ml smantana de gatit
2 catei usturoi
oregano,cimbru
sare piper
ulei de masline
50 grame gorgonzola
100 grame cascaval razuit
Preparare:
Intr-o oala incapatoare punem 2 l apa la fiert, adaugam sare, iar cand apa fierbe punem pastele si le fierbem al dente conform instructiunilor de pe pachet.Inainte de a fi gata pastele cu 2 minute , punem si buchetelele de broccoli acolo.Intre timp punem uleiul de maline intr-o tigaie mare pe foc si adaugam usturoiul razuit(avem grija sa nu se arda) si taiem cubulete pieptul de pui, care il punem peste usturoi, il calim cam 10 minute apoi adaugam condimentele , apoi vinul.Lasam sa fiarba 3-4 minute pana se evapora alcoolul din vin, pe urma adaugam smantana si mai lasam 2 minute.
Gustam sosul si daca e nevoie mai adaugam sare si piper. Adaugam 2 polonice cu apa fierbinte de pe paste. Pastele fierte si broccoli-ul le strecuram si le punem in forma termorezistente adaugand o lingura de ulei de masline, le amestecam bine.Deasupra turnam puiul cu sos si gorgonzola tot bucatele, amestecam totul usor.Deasupra presaram cascavalul si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20 minute sau pana ce cascavalul capata o culoare aurie. Servim imediat, Pofta buna!
Cam fada mancarea asta. Desi sunt fan paste, am respectat intocmai cantitatile si nu mi s-a parut nu stiu ce bunatate. Prea putin broccoli, zic eu. Si cantitatile sunt cam vagi. Cum adica 1/2 cutie paste? Poate sunt de diferite gramaje cutiile astea. Pacat, arata asa de bine.
In reteta e indicat si gramajul – 250 gr paste , fade nu as zice din moment ce sunt bine condimentate. Chiar sunt delicioase , cu smantana, usturoi, vin alb.