Aperitive grozave pentru petrecere, sau numai bune de pus la pachet. Noi le-am facut deja de multe ori si ne plac mult de tot 🙂 . Reteta de pateuri pizza, e super usoara !
Ingrediente :
- 500 gr faina
- 30 gr drojdie proaspata
- 100 gr unt topit
- 300 ml lapte
- 1ou
- sare
- 1 ou batut pentru uns
Drojdia se sfarama si se pune in laptele caldut. Se lasa 5 minute. Intre timp de cantareste faina si se pune intr-un vas mare , sau vasul robotului de bucatarie, se adauga 1 lingurita sare. Dupa ce au trecut cele 5 minute punem oul si laptele impreuna cu drojdia, adaugam si untul topit.
Framanatam bine 5 minute , apoi impartim aluatul in 3 parti egale. Formam cate o bila din fiecare. Pe masa pudrata cu faina, luam pe rand cate o bila si o intindem sub forma de dreptunghi cu o grosime de 3-4 mm.
Umplutura:
150 gr cascaval razuit
100 ml sos de rosii
100 gr chorizo/ sau alt tip de carnacior/sunca
1 ou pentru uns
Ungem aluatul cu sosul de rosii, apoi punem celelate ingrediente. Vor iesi 3 rulouri, ingredientele petru umplutura trebuie impartite in 3 . Apoi taiem ruloul in felii late de 5 cm si le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam 30 minute la crescut, acoprite cu un prosop de bucatarie. Batem oul si adaugam 1 lingura de apa, apoi ungem cu amestecul pateurile. Deasupra presaram cascaval razuit ( optional) si le dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade, timp de 20-25 minute pana devin aurii. Servim caldute. Enjoy !
La 80 grade sau 180? Mulțumesc !
180 grade , multumesc si eu 🙂
Acuma le-am scos din cuptor!am si mancat o bucata,bune,bune!
Pofta buna ! sunt grozave de luat la pachet 😉
Cu aluat foietaj oare merg?… in criza de timp?
Desigur 🙂