Zilele de vara toride sunt aici, asa ca trebuie sa ne racorim cu un desert de vara Panna Cotta ! e foarte usor de pregatit, la indemana oricui, nu are multe ingrediente dar gustul e divin, mai ales cel cu zmeura proaspat culeasa 😉 Eu tocmai ce merg sa imi iau din frigider o portie, dar va las reteta 🙂
- 300 ml smanatana pt frisca,
- 200 ml lapte,
- 4 linguri zahar,
- 1/2 baton vanilie,
- 1 plic gelatina.
- 150 gr zmeura prospata
Punem pe foc laptele cu 100 ml smantana , zaharul si batonul de vanilie , de la care scoatem semintele si le adaugam si acelea. Gelatina o punem la hidratat in 100ml apa. Cand zaharul s-a dizolvat si laptele a fiert la foc mic 2-3 minute le dam la o parte. Lasam sa se raceasca 2 minute apoi adaugam gelatina , amestecam pana se dizolva. Lasam deoparte pana batem frisca pe care apoi o adaugam peste lapte. Amestecam cu grija pana se omogenizeaza. Turnam amestecul in forme sau cescute, punem zmeura in amestec si dam la rece cateva ore(4,5).
- Pentru sosul de zmeura:
- 150 gr zmeura impreuna cu
- 3 lingurite zahar si
- 1 lingurita zeama lamaie le punem la foc mic 4-5minute pana zmeura se sfarma si scade .putin zeama. O turnam intr-o strecuratoare deasa si cu o lingura o pasam pana iese toata pulpa, semintele le aruncam. Panna cotta o rasturnam pe o farfurie si apoi turnam sos peste. Pofta buna!