Ingredients
-
300 ml smantana pt frisca
-
200 ml lapte 3,5 grasime
-
10 gr gelatina
-
100 gr zahar
-
1/2 bucata pastaie vanilie
-
Sos visine
-
500 gr visine
-
100 gr zahar
-
10 gr amidon
-
30 ml apa
Panna Cotta cu sos de visine
Unul dintre cele mai potrivite deserturi de vara – Panna Cotta ! de data aceasta am ales langa un sos dulce acrisor de visine. Cam atatea am cules din tanarul visin din curte, cat sa-mi ajunga pentru acest desert si cateva au fost mancate direct din pom 😉 .
Acest desert se poate face la fel de usor si cu visine congelate.
Steps
1
Done
|
Preparare panna cottaPunem laptele impreuna cu zaharul si 100 ml smantana pt frisca la fiert. Intre timp gelatina o punem la hidratat in 70 ml apa rece. Batonul de vanilie il curatam cu lama cutitului de semintele de vanilie. Punem atat semintele cat si pastaia in lapte. Lasam totul pana da in clocot. Apoi dam la o parte laptele. Batem frisca ramasa. Gelatina o punem in laptele fierbinte si amestecam pana se dizolva. La urma incoproram usor cu o spatula si frisca batuta. |
2
Done
|
Sos de visine |
3
Done
|