Pentru seara dintre ani va propun un desert mai usor, dar la fel de gustos. Piticul meu a descoperit fructul pasiunii, si de atunci ori de cate ori gasesc prin magazin, ii cumpar. Nu va ia mult timp sa il pregatiti si se pastreaza bine cateva zile la frigider.
Ingrediente panna cotta (6 portii):
250 ml smantana pentru frisca
250 ml lapte
100 -120 gr zahar ( depinde cat de dulce va place)
extract vanilie
1 plic gelatina granule
6 buc fructul pasiunii
150 ml suc de mere natural
1-2 linguri de zahar
1 lingurita gelatina granule
Prima data preparam panna cotta: punem la fiert laptele, smanatana pt frisca, zaharul, extractul de vanilie. Gelatina o punem la hidratat in 100 ml apa rece timp de 5 minute.Cand laptele ajunge la punctul de fierbere il luam de pe foc.Adaugam gelatina hidratata, amestecam bine pana se dizolva.Pentru asamblare avem nevoie-2 prosoape, o tava si 6 pahare mai inguste. Prosoapele le rulam, si intre cele 2 prosoape, sprijinite pe ele punem paharele inclinate. Impartim panna cotta intre cele 6 pahare, apoi le dam la frigider.( acesta este pasul cel mai dificil, pana reusiti sa asezati paharele stabil, desigur puteti sa le asezati normal, oricum vor arata bine)). Le lasam la rece 2 ore. Pentru jeleul din fructul pasiunii, punem gelatina la hidratat, in 2 linguri de apa. Sucul de mere impreuna cu zaharul il punem pe foc, inaite de a apuca sa fiarba il dam la o parte. Taiem fructul pasiunii pe jumatate si scoatem miezul . Gelatina o punem in sucul fierbinte si amestecam pana se dizolva.la final punem si fructul pasiunii, apoi cu o lingura turnam in paharele cu panna cotta, jeleul . Avem grija sa fie cantitati aproximativ egale in cele 6 pahare. Acum punem pahare normal pe tava, fara a mai fi inclinate. Le lasam la frigider inca 2 ore. Inainte de servire le scoatem afara si le lasam la temperatura camerei 10 minute. Enjoy!