Acest desert minunat l-am gustat prima data acasa la prietenele mele, carora le multumesc pentru reteta. Este reteta mamei lor , care gateste minunat. Ce ne bucuram cand primeam pachetele cu mancare in facultate! mai ales napolitane umplute 🙂
Ingrediente napolitane umplute :
3 foi mari napolitana, taiate in jumatate
2oo gr zahar
250 ml lapte
380 gr lapte praf, eu am folosit dr oetker
40 gr cacao
100 gr unt
150 gr nuci, prajite putin, apoi tocate dupa plac
Se face un sirop din lapte si zahar, la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se ia de pe foc. Se amesteca cu laptele praf, cacao si untul taiat cubulete. Adaugam nucile, le mixam pana la incorporare. Cu aceasta compozitie ungem foile. Atentie trebuie sa ne miscam rapid, crema se intareste repede. Daca crema este prea tare, mai putem adauga 2-3 linguri de lapte. Se preseaza usor foile. Se acopera si se lasa peste noapte intr-un loc racoros.
Buna!Siropul nu se fiebre deloc,doar pana se topeste zaharul?
Pentru ca zaharul sa se topeasca, la mine a atins punctul de fierbere.
Raman crocante foile?
Nu, foile se inmoaie
Ce inseamna foi mari, ce dimensiune?
50 cm/25