Minestrone- o reteta italiana foarte apreciata, facuta in o multime de feluri, toate gustoase.Asa ca va aduc si varianta mea: multe legume, carne de pui , parmezan …hmmm š
Ingrediente:
300 gr piept pui
2 catei usturoi
1 ceapa
1 bucata praz(cam 20 cm partea alba)
2 fire telina
2 morcovi
1/2 dovlecel mic
2 foi dafin
1 cutie fasole rosie
paste(cam cat cuprinzi de 2 ori intr-un pumn,eu am pus spaghete ,penne)
200 ml bulion de casa
o mana buna spanac taiat fideluta
busuioc
sare , piper
ulei de masline
parmezan ras
Intr-o oala mare punem 2 linguri de ulei de masline,adaugam pieptul de pui taiat cubulete,si il rumenim 2-3 minute, apoi adaugam toate legumele taiate cubulete in afara de fasole si spanac.Le lasam pana se inmoaie ,la foc mediu spre mic,cam 15 minute.Condimentam cu sare, piper, busuioc,frunza de dafin,apoi adaugam bulionul, fasolea si 4 litri de apa.Lasam la fiert 30 minute,apoi adaugam spanacul si pastele si mai lasam la fiert pana cand sunt gata pastele(10-12 minute).La sfarsit Ā gustam sa vedem daca mai trebuie condimentata si servim cuĀ Ā parmezanul ras . Enjoy!