Ingredients
-
250 grame faina
-
90 ml apa
-
140 grame iaurt cremos
-
4 grame sare
-
4 grame drojdie uscata
-
-
Pt uns
-
-
60 grame unt
-
2 catei usturoi
-
1/2 lingurita mix ierburi italienesti
-
un praf de sare
Lipie Naan
CEA mai simpla reteta de lipie. Si are o savoare minunata ! sunt moi, aromate, cu siguranta vor fi pe placul tau 😉
Steps
1
Done
|
Preparare aluatSe pun in vasul robotului ( sau intr-un bol) toate ingredientele. Se framanta cam 5 minute pana aluatul este neted. Acesta trebuie sa fie usor lipicios. Daca folositi un iaurt mai putin gras, aluatul va fi prea lipicios. De aceea recomand un iaurt grecesc, cremos, cu 10 % grasime. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Punem o tigaie pe foc la incins, focul sa fi puternic la inceput. Intindem cu sucitorul o bucata de aluat cu grosimea de 3 mm. |
4
Done
|
Alina spune-mi te rog ,punem un pic de ulei in tigae sau sau coacem fara nimic. Mersi.
Fara ulei, intr-o tigaie incinsa bine.
Sunt bune şi după ce s-au răcit complet, sau a doua zi?
Daca le incalzesti la microunde, da.
Buna ziua, am facut lipiile, foarte bune, le-am intins mai subtiri, dar nu mi s-au umflat. Ce am gresit? Nu a fost o problema pentru ca s-au copt,totusi.
Sarbatori cu bine!
Probabil au fost prea subtiri si nu a fost suficient de gros aluatul sa faca buzunarul
Sunt foarte bune! Mulțumesc mult pentru rețetă!