Ingredients
-
Coji eclere
-
125 grame faina
-
3 buc oua
-
85 grame unt
-
90 ml apa
-
90 ml lapte
-
un praf de sare
-
15 grame zahar
-
-
Crema fiarta de ciocolata
-
-
250 ml lapte
-
25 grame amidon
-
2 buc galbenusuri
-
1/3 lingurita extract vanilie
-
50 gr ciocolata neagra
-
25 grame unt
-
50 gr zahar
Eclere cu crema de ciocolata si fondant
O noua reteta isi face loc pe blog 🙂 Si este una de eclere delicioase, cu o crema fiarta de ciocolata si o glazura fondant , mai buna decat cea de la cofetarie . Pana una alta , va servesc virtual cu un ecler si va las reteta.
Reteta pentru fondant o gasiti aici : https://luckycake.ro/retete/glazura-fondant-reteta/
RETETA VIDEO https://youtu.be/IXm7ngTVhiM
Steps
1
Done
|
Preparare eclereApa, laptele, zaharul, sarea si untul se pun intr-o cratita pe foc. Cand apa fierbe si untul este topit se adauga faina toata. Cu o lingura de lemn se amesteca aluatul pana devine omogen. Dam focul la mediu si mai amestecam aluatul inca 1 minut, pentru a-l usca mai bine. Acum il lasam 5 minute deoparte sa se raceasca putin. Apoi cu ajutorul unui mixer incorporam cate un ou pe rand. La final aluatul oparit trebuie sa fie consistent si sa isi pastreze forma, dar totusi moale pentru a putea si modelat cu posul si duiul. RETETA VIDEO ⬇⬇⬇ |
2
Done
|
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Pe o tava asezam hartie de copt. Aluatul trebuie folosit imediat, asa ca il punem in pos si formam eclere cam de 8 cm lungime. Lasam 2-3 cm intre ele deoarece la copt vor creste. Eu din acest aluat umplu o tava cu eclere. Acum dam la cuptor pentru 40-45 minute pana sunt bine copate si aurii la coaja. |
3
Done
|
Crema fiarta de ciocolataAceasta se prepara la fel precum cea de vanilie, singura diferenta fiind faptul ca la final vom adauga ciocolata. Ciocolata o razuim sau o tocam marunt. |
4
Done
|
Pregatim glazura fondant intr-un vas . Umplem eclere si apoi le dam prin glazura. Le punem pe un platou pana se intareste usor glazura. Apoi se pastreaza la rece. Enjoy ! |
5
Done
|
Reteta de fondant este inspirata de aici https://mamouandco.wordpress.com/2016/01/20/fondant-blanc-patissier/ |
seara buna!vin cu asa o intrebare,cojile de eclere la ce tip de coacere le puneti in cuptor?va multumesc anticipat.sunt pur si simplu adorabile,vreau sa imi iasa la fel!
Eu folosesc cuptor electric, caldura sus si jos fara ventilatie
Bună. Rețetă zice: apa, zaharul…. Care nu e trecut. Despre ce cantitate de zahar e vorba la coji?
Zaharul : 15 grame
Buna,imi puteti spune cum a-ti umplut eclerele?multumesc
Crema de ciocolata, cu dui lung
Bună as vrea sa incerc și eu rețeta dar nu am pos cum pot face altfel cojile, mulțumesc frumos pentru răspuns
Poti face folosind o punga mai rezistenta, decupata la un colt.
Poza din reteta arata eclere cu fondant de ciocolata, insa din reteta lipsesc ingredientele si instructiunile pentru fondantul de ciocolata.
Exista link catre fondant, in descriere