Ingredients
-
Aluat Ecler
-
120 gr faina
-
3 buc oua
-
180 ml apa
-
70 gr unt
-
50 gr zahar
-
un praf de sare
-
Crema tiramisu
-
250 gr mascarpone
-
150 ml smantana pt frisca
-
70 gr zahar
-
50 ml cafea
-
20 ml lichior cafea Sheridan's
-
1 lingura , decor cacao
Ecler Tiramisu
Un ecler putin mai diferit decat reteta originala , insa veti descoperi un gust fin si delicios. Crema de mascarpone, cafea , si frisca naturala , cojile de ecler si cacao , sunt imbinate perfect de un mic ingredient secret : 1 lingura de Sheridan’s, un lichior cu aroma de cafea.
Steps
1
Done
|
Preparare Aluat EclerPreincalzim cuptorul la 190 grade. Apa, zaharul si untul taiat cubulete le punem pe foc, pana cand untul e topit. Apoi imediat adaugam toata faina si sarea. Amestecam cu o lingura de lemn pana aluatul se desprinde de pe peretii cratitei.Luam de pe foc si punem aluatul intr-un bol incapator. Lasam 2-3 minute sa se raceasca, amestecam de cateva ori. Apoi cu ajutorul unui mixer incorporam cate un ou pe rand. La final punem aluatul rezultat intr-un pos cu dui . Pe o tava cu hartie cerata punem aluatul de ecler, cu o lungime de 10 cm. Ies aprox 12-14 bucati. Dam la cuptor la 190 grade timp de 35 minute. Le lasam la racit pe un gratar. |
2
Done
|
Preparare cremaCat timp se racesc eclerele, pregatim crema. Mixam frisca cu zaharul pana devine pufoasa. Apoi separat mixam mascarponele cu cafeaua si lichiorul. Adaugam frisca batuta peste crema mascarpone si amestecam cu telul, sau mixerul la vitteza mica pana se omogenizeaza. Atentie sa nu o mixati prea mult , sa nu se taie frisca. Pentru a stabiliza frisca mai bine , adaug 1 lingurita zeama de lamaie cand o mixez. |
3
Done
|
Asamblare ecler |