2 0
Ecler Tiramisu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat Ecler
120 gr faina
3 buc oua
180 ml apa
70 gr unt
50 gr zahar
un praf de sare
Crema tiramisu
250 gr mascarpone
150 ml smantana pt frisca
70 gr zahar
50 ml cafea
20 ml lichior cafea Sheridan's
1 lingura , decor cacao

Nutritional information

Ecler Tiramisu

  • 45 min
  • Serves 14
  • Easy

Ingredients

  • Aluat Ecler

  • Crema tiramisu

Share

Ecler Tiramisu

Un ecler putin mai diferit decat reteta originala , insa veti descoperi un gust fin si delicios. Crema de mascarpone, cafea , si frisca naturala , cojile de ecler si cacao , sunt imbinate perfect de un mic ingredient secret : 1 lingura de Sheridan’s, un lichior cu aroma de cafea.

Steps

1
Done

Preparare Aluat Ecler

Preincalzim cuptorul la 190 grade. Apa, zaharul si untul taiat cubulete le punem pe foc, pana cand untul e topit. Apoi imediat adaugam toata faina si sarea. Amestecam cu o lingura de lemn pana aluatul se desprinde de pe peretii cratitei.Luam de pe foc si punem aluatul intr-un bol incapator. Lasam 2-3 minute sa se raceasca, amestecam de cateva ori. Apoi cu ajutorul unui mixer incorporam cate un ou pe rand. La final punem aluatul rezultat intr-un pos cu dui . Pe o tava cu hartie cerata punem aluatul de ecler, cu o lungime de 10 cm. Ies aprox 12-14 bucati. Dam la cuptor la 190 grade timp de 35 minute. Le lasam la racit pe un gratar.

2
Done

Preparare crema

Cat timp se racesc eclerele, pregatim crema. Mixam frisca cu zaharul pana devine pufoasa. Apoi separat mixam mascarponele cu cafeaua si lichiorul. Adaugam frisca batuta peste crema mascarpone si amestecam cu telul, sau mixerul la vitteza mica pana se omogenizeaza. Atentie sa nu o mixati prea mult , sa nu se taie frisca. Pentru a stabiliza frisca mai bine , adaug 1 lingurita zeama de lamaie cand o mixez.

3
Done

Asamblare ecler

Daca cojile de eclere s-au racit , punem crema intr-un pos, eu am un dui special pentru umplerea lor. Daca nu aveti nu-i nimic, se pot taia pe lateral, sau la un capat , si cu posul puneti crema.
Pastram putina crema si pentru ornat deasupra. Pudram cu cacao, si decoram cu fulgi de ciocolata.

Lucky Cake

Frigarui de pui cu iaurt si coriandru
previous
Frigarui de pui cu iaurt si coriandru, cartofi dulci pai
paste cu ton la cuptor
next
Paste cu ton la cuptor
Frigarui de pui cu iaurt si coriandru
previous
Frigarui de pui cu iaurt si coriandru, cartofi dulci pai
paste cu ton la cuptor
next
Paste cu ton la cuptor
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here