Asa arata propunerea mea pentru felul principal de Ziua Indragostitilor : cotlet de porc fraged si gustos acompaniat de legume fierte si sotate toate legate de un sos delicios…sper ca v-am facut pofta 🙂
Ingrediente:
cotlet de porc 600 gr
pt glazura: 1 lingurita miere,2 lingurite mustar cu boabe, amestec de seminte de fenicul,de coriandru si boabe de piper pisate in mojar -o lingurita
sare
ulei de masline
pt garnitura:
400 gr morcovi
200 grame broccoli( congelat)
o mana de fasole verde congelata
50 gr unt
cimbru
Pt sos:
1/2 lingura  faina
1 lingura sos barbeque
50 ml apa
Intr-o tigaie cu maner metalic incingem 1 lingura ulei de masline.Carnea o saram bine apoi o rumenim bine in tigaia incinsa(dureaza cam 5 minute).Apoi il glazuram cu amestecul de miere,mustar si condimente, turnam in tigaie 50 ml vin si 50 ml apa  si il dam la cuptor timp de 40 -50 minute la 200 grade.La jumatatea timpului verificam daca nu a scazut prea mult sosul si daca mai trebuie adaugam inca 50 ml apa.Daca aveti termometru de bucatarie, ca sa fie gata carnea trebuie sa aiba 75 grade celsius.
Morcovii ii curatam,apoi ii taiem in bucati mai mari si ii punem la fiert in apa cu sare cam 15 -20 minute(pana sunt fierti aproape de tot) adaugam si broccoli si fasolea verde si lasam sa fiarba cam 3 -4 minute apoi strecuram.Intr-o tigaie topim untul, punem legumele asezonam cu sare si piper si cimbru,amestecam cu grija si lasam 2-3 minute la foc mediu.
Dupa ce carnea e gata o scoatem din tigaie, o punem pe o farfurie, acoperim cu o folie de aluminiu si o lasam sa isi lase sucurile.Tigaia in care am prajit carnea o punem la foc mic cu tot cu sosul din ea si adaugam faina ,amestecam bine,apoi punem sosul barbeque si si zeama lasata de la carne.Amestecam din nou si adaugam apa, lasam sa fiarba la foc mic pana ajunge la consistenta dorita.
Zis si facut! acum nu ne mai ramane decat sa savuram mancarea, pofta buna!