0 0
Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 bucati cotlet de porc cu os
dupa gust sare/piper
40 grame unt
40 ml ulei de masline
100 grame ketchup
1 lingura miere
2 linguri sos soia
2 catei usturoi
Cartofi noi cu mazare in sos cremos
500 grame cartofi noi
250 grame mazare
300 ml smantana pentru gatit
2 catei usturoi
dupa gust sare/piper
o mana de patrunjel proaspat tocat

Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos

  • 40 minute
  • Medium

Ingredients

Share

Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos

Imi place cotletul de porc deoarece se gateste repede si este delicioasa. Daca puteti sa luati cotlet cu os si piele, iese mai fraged datorita grasimii de pe margine, care apoi poate fi inlaturata cu usurinta daca o doriti mai dietetica.

Garnitura am ales-o cautand prin congelator, unde am gasit o punga de mazare dulce , culeasa din gradina noastra. Cartofii noi tocmai ce au aparut la piata, a iesit o bunatate.

Steps

1
Done

Preparare cartofi si mazare

Eu am folosit cartofi noi , cu coaja subtire, si mazare congelata. Cartofii i-am spalat bine , apoi i-am taiat in bucati mai maricele. Ii punem in apa calda cu un praf de sare si ii dam la fiert. Cand sunt pe jumatate fierti adaugam si mazarea congelata.
Dupa ce s-au fiert ii punem la scurs. Intr-o tigaie cu margini inalte punem untul , uleiul si usturoiul razuit, il lasam sa sfaraie usor, un minut, apoi adaugam smantana si condimentam cu sare si piper. Cand atinge punctul de fierbere, o dam mai incet, si adaugam parmezanul razuit. Apoi turnam in sos si cartofii cu mazarea. Ii mai lasam 2-3 minute amestecand usor, sa nu se zdrobeasca.

2
Done

Preparare carne

Preincalzim cuptorul la 220 grade.
Intre timp asezonam carnea cu sare si piper. Intr-o tigaie incapatoare punem untul si uleiul de masline. Cand untul este topit si tigaia incinsa punem 2 cotlete si rumenim cate 2 minute pe fiecare parte, apoi le punem pe o farfurie. Punem o tigaie goala in cuptor sa fie incinsa. Prajim la fel si celelate 2 cotlete. Intre timp amestecam ketchup-ul , sosul soia, mierea si usturoiul razuit. Scoatem tigaia fierbinte, punem cotletele si le ungem cu sosul din ketchup. Dam la cuptor cate 7-8 minute pe fiecare parte, atentie suntem cu ochii pe ele, se pot arde repejor.
Servim totul imediat , cu o salata de castraveti langa. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Bezele perfecte
tort cifra cu crema de lamaie
next
Tort cifra cu crema de lamaie
previous
Bezele perfecte
tort cifra cu crema de lamaie
next
Tort cifra cu crema de lamaie
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here