Delicioase pentru micul dejun, la pachet pentru scoala sau munca. se pot servi simple sau folosi pentru sandwich-uri. Din cantitatile de mai jos ies intre 18- 24 cornuri , depinde cat de mari le faceti.
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 30 gr drojdie proaspata
- 100 gr unt topit
- 300 ml lapte
- 1ou
- sare
- 200 gr cascaval razuit
- 1 ou batut pentru uns
Drojdia se sfarama si se pune in laptele caldut. Se lasa 5 minute. Intre timp de cantareste faina si se pune intr-un vas mare , sau vasul robotului de bucatarie, se adauga 1 lingurita sare. Dupa ce au trecut cele 5 minute punem oul si laptele impreuna cu drojdia, adaugam si untul topit.
Framanatam bine 5 minute , apoi impartim aluatul in 3 parti egale. Formam cate o bila din fiecare. Pe masa pudrata cu faina, luam pe rand cate o bila si o intindem sub forma de cerc cu o grosime de 3-4 mm. Il impartim im 8 triunghiuri, apoi presaram cascaval peste fiecare. Rulam strans si le punem in tava de copt tapetata cu hartie cerata.Le lasam la dospit 1 h , inainte cu 15 minute preincalzim cuptorul. Apoi cu o pensula le ungem cu ou batut si presaram putin cascaval. Le dam la cuptor incalzit in prealabil la 180 grade si coacem timp de 20 -25 minute, pana sunt rumene. Le scoatem si le punem pe un gratar sa se raceasca complet. Repetam si cu aluatul ramas. Se pot servi simple sau pentru sandwich, sunt grozave. Daca v-a placut reteta , ma puteti urmari si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/luckycake.ro
Am făcut sunt grozave!
Super ! Zoia sa incarci poza cu ele pe pagina de facebook https://www.facebook.com/luckycake.ro
buna,vreau sa fac aceste cornuri , aluatul nu trebuie sa dospeasca?
Buna, trebuie sa dospeasca, dupa ce le rulam, pe tava de copt.
Buna ziua! daca nu am drojdie proaspata pot folosi uscata?
Desigur