2 0
Churros cu sos de ciocolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Churros cu sos de ciocolata

  • Medium
Share

Churros – un desert cu o proveniente inca neclara, se presupune ca ar fi fost adus din China de catre portughezi. Azi se consuma cu precadere in Spania, Portugalia, America, si iata, si la noi 🙂

Ingrediente:

Aluat Churros

  • 135 gr faina
  • 115 gr unt
  • 235 ml apa
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 20 gr zahar

Zahar aromat

  • 100 gr zahar
  • 1 /2 lingurita scortisoara

Sos de ciocolata

  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata neagra/ lapte
  • 1 lingurita cognac ( optional)

 

Prima data amestecam zaharul impreuna cu scortisoara, o dam la o parte.

Apoi facem sosul de ciocolata :

Punem frisca la incalzit si o luam de pe foc inainte chiar cand e pe punctul de a fierbe. O dam la o parte si punem ciocolata rupta bucati, o lasam 2 minute , apoi cu un tel amestecam pana este toata topita. Il dam la o parte , cand incepe sa se raceasca , se ingroasa sosul.

Pentru Churros:

churroschurros 1 churros si sos de ciocolata 1

Punem untul , apa, sarea si zaharul intr-o cratita pe foc pana apa fierbe, iar untul este topit. Adaugam toata faina o data . Amestecam cu o lingura de lemn, dam la foc mic si mai tine aluatul cam 1 minut, sa se usuce usor. Nu uitam sa invartim mereu. Il dam la o parte si il lasam 2-3 minute sa se raceasca. Adaugam apoi cate un ou pe rand si amestecam dupa fiecare ou pana se incorporeaza de tot. Folositi un tel pentru aceasta operatiune. Pentru a forma aluatul de churros avem nevoie de un pos si un dui . Le putem praji in baie de ulei sau la cuptor.  Pornim cuptorul la 190 grade. Pe hartia cerata punem aluat cu o dimensiune de 10 cm , sau rotund. Dam la cuptor pentru aproximativ 20 minute, pana devin frumos rumene. Luam o bucata si gustam. Daca e nevoie le mai lasam 2-3 minute. Daca le prajim in ulei incingem uleiul , punem aluatul tot cam de 10 cm lungime si prajim la foc mediu spre mare pana sunt rumene.  Dupa ce le scoatem le dam imediat prin amestecul de zahar cu scortisoara , apoi le servim cu sos de ciocolata. Enjoy !

churros si sos de ciocolata 2

Lucky Cake

mousse de somon
previous
Mousse de somon
papanasi
next
Papanasi prajiti
mousse de somon
previous
Mousse de somon
papanasi
next
Papanasi prajiti
Subscribe
Notificare despre
guest
3 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Gaby

Felicitari pt blog, totul este explicat pe intelesul tuturor, retete pe placul tuturor, spor încontinuare.

Nadia

Felicitări..niste deliciiii!!

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here