Ingredients
-
Chiftele
-
500 gr carne tocata
-
2 buc oua
-
2 felii mici inmuiate in 3 lg lapte paine
-
1 buc mica ceapa
-
dupa gust sare/piper
-
1/3 lingurita oregano
-
1/4 lingurita busuioc
-
Sos de rosii
-
800 ml rosii decojite la conserva
-
2 catei usturoi
-
1/2 lingurita amestec ierburi italienesti
-
1 lingurita zahar
-
dupa gust sare/piper
-
150 gr mozzarella
Chiftele in sos de rosii , cu mozzarella , la cuptor
Perfecta pentru acele zile cand doresti sa iti rasfeti familia. Ai mei daca au chiftele si paste sunt fericiti 🙂 in plus sunt foooarte bune 🙂
Steps
1
Done
|
Preparare chifteleCeapa o tocam marunt. Paine o stoarcem de lapte si o sfarmam. Carnea o amestecam bine cu toate ingredientele. Luam o tava de ceramica sau un vas termorezitent pe care il ungem cu ulei. Cu mainile unse cu ulei formam chiftelulete. Le asezam in tava lasand putina distanta intre ele. Le dam la 200 grade timp de 20 minute. Dupa 10 minute le intoarcem usor. |
2
Done
|
Intre timp blenduim rosiile, adaugam sare, piper,zahar, condimente, apoi usturoiul razuit. La final punem si o lingura de ulei de masline. Peste chiftele turnam incet sosul de rosii, apoi adaugam mozzarella taiata felii. Dam la cuptor, pana ce mozzarella se topeste si capata o culoare aurie, cam 15 minute. |
3
Done
|