De data aceasta am pregatit un cheesecake fara coacere , eu fiind adepta celor cu coacere , am ramas placut surprinsa de gustul fin si lejer al acestui tort. Si pot sa spun ca nu te simti extra vinovata din cauza caloriilor consumate š .
Ingrediente cheesecake ( tava de 20 cm cu pereti detasabili ):
200Ā gr biscuiti oreo cu ciocolata
45 gr unt
200 gr capsuni congelate
4 lg zahar
100 ml apa
1 lg zeama de lamaie
300 gr branza Ā dulceĀ fina
150 ml smantana pt Ā frisca
3 lg miere
7 gr gelatina
Crema de vanilie:
350 gr branza dulce fina
200 ml smantana pt frisca
4- 5 lg Ā zahar Ā (depinde de cat de dulce va place)
7 gr gelatina
1/2 baton vanilie
Pt decor – biscuiti oreo si capsuni proaspete
Prima data facem blatul. In robotul de bucatarie sfarmam biscuitii pan sunt precum nisipul, apoi adaugam untul topit si amestecam pana amestecul de leaga. In forma cu pereti detasabili , tapetam baza cu hartie de copt, apoi punem biscuitii si nivelam apasand usor cu mana. Dam la frigider pana pregatim cremele.
Punem 7 gr gelatina cu 70 ml apa rece la hidratat. Capsunii congelati ii punem intr-o tigaie cu zaharul, zeama de lamaie si apa (100 ml). Lasam la foc mediu cam 7-8 minute pana capsunii se sfarma si siropul devine mai consistent. Apoi ii luam de pe foc si ii blenduim. Gelatina o topim pe baie de aburi si o amestecam cu piureul de caspuni. Branza o mixam cu mierea pana devine cremoasa, apoi adaugam frisca si mai mixam inca 2-3 minute. La final adaugam capsunii si mixam pana se omogenizeaza. Turnam crema peste blat si o dam la frigider. Il lasam la rece o jumatate de ora.
Pentru stratul de vanilie, punem gelatina la hidratat precum mai sus. Mixam branza cu zaharul, miezul de la pastaia de vanilie pana devine cremoasa. Adaugam frisca si mai mixam 2-3 minute. Topim gelatina pe baie de aburi, o adaugam peste branza si mixam pana se omogenizeaza. Turnam peste crema de capsuni si o dam la rece 15 minute. Apoi ornam tortul cu jumatati de biscuiti oreo si capsuni. Dam la rece minim 3 ore. Enjoy !
Delicios arata , cremos si fin , biscuiti la blat ai folosit cu crema ? si recomanda – mi o branzica asa cremoasa , buna !!! . nu prea am facut
Da , cu crema cu tot š
Ce marca se branza ar fi potrivita? Ar merge de exemplu si Mascarpone combinat cu branza la galeata de la Lidl? Multumesc
Branza la galetuta merge foarte bine. eu nu as folosi mascarpone, dar se poate.