Un chec potrivit pentru oricare zi a saptamanii , rapid de facut si gustos.
Ingrediente(tava mare de chec):
6 oua
2 cani faina
150 ml lapte
150 grame unt topit
1 plic praf de copt
1 cana zahar
2 linguri cacao
100 grame miez nuca maruntit
4 linguri gem caise
zahar pudra pt ornat
Preparare:
Mixam ouale cu zaharul 2 min apoi adaugam untul si laptele,mixam bine.Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitie mixand pana la incorporare, adaugam si nucile. Apoi impartim aluatul in 2 si o parte o amestecam cu cacao.Luam tava de chec si o ungem cu putin unt apoi o tapetam cu faina.Turnam 1/2 din compozitia fara cacao,presaram 1/2 din gem , apoi punem compozitia de cacao restul de gem si la urma 1/2 din compozitia fara cacao. Dam la cuptor la 180 grade timp de 40 minute , apoi il verificam ,daca mai e nevoie il lasam 5 -10 minute.Dupa ce e facut il lasam sa se raceasca apoi il pudram cu zahar si il servim cu o cafea sau o cana de lapte 🙂
Am facut si eu mai demult si a iesit foarte bun si am incercat si cu gem de prune, iese traznet :*
am sa incerc si eu cu prune…suna bine 🙂
merita incercat, cred ca este f bun
este delicios!