Nu imi puteam inchipui ca un chec de post poate fi atat de gustos, dar iata ca m-am convins. La noi a fost apreciat de la mic la mare 🙂 asa ca vi-l recomand cu caldura.
Ingrediente:
200 grame faina
un praf de sare
100 grame zahar
2 banane bine coapte
1 lingura miere
100 ml ulei
200 ml apa
200 grame fructe uscate taiate cubulete ( merisoare, stafide, curmale,caise, nuci )
1 lingurita praf de copt
o lingurita esenta de rom
pentru decor cativa samburi de nuca
Intr-un bol incapator punem faina, sarea, zaharul si praful de copt, adaugam bananele pisate bine bine mierea,uleiul si apa apoi mixam pana se omogenizeaza. La sfarsit, adaugam fructele uscate inmuiate in esenta de rom si mai amestecam o data. Turnam amestecul  intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, il ornam cu samburii de nuca si il introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 – 50 minute. Il testam cu ajutorul unei scobitori ( daca iese curata scobitoarea este gata) si daca mai este nevoie il mai lasam 5 – 10 minute. Pofta buna!
Este normal sa ramana umed la mijloc? Pare ca este nefacut, desi l-am tinut 55 min la cuptor…
Fiind cu multe fructe, are o textura mai umeda, insa se mai poate tine la cuptor pana trece testul scobitorii.
Se poate face fara banana?
Nu. banana inlocuieste oul