Ingredients
-
300-400 g cozonac
-
3 oua
-
200 ml smantana pt frisca
-
200 ml lapte
-
120 g zahar
-
3-4 linguri de gem
-
50 g ciocolataciocolata taiata cubulete sau chipsuri de ciocolata
-
1 lingurita unt
Budinca de cozonac – Simplu, gustos , delicios ! Daca va ramane cozonac, sau cornuri dulci, nici gand sa le aruncati …le transformati , intr-un desert pe care il veti indragi 😉
(vas de 25 cm)
Steps
1
Done
|
Luam o forma de ceramica, sau termorezistenta, o ungem cu unt , apoi feliem cozonacul. Feliile le ungem cu gem pe o parte. Asezam feliile , una langa cealalta, usor culcate, punem si cateva bucatele de ciocolata, continuam pana umplem forma. Apoi batem ouale cu telul , impreuna cu zaharul , doar pana se omogenizeaza, adaugam laptele si smantana pentru frisca. Amestecam din nou cu telul. Turnam amestecul peste cozonac. Lasam asa o jumate de ora, ca sa se inmoaie, presam usor din cand in cand feliile de cozonac.Preincalzim cuptorul la 180 grade. Apoi la final presaram ciocolata pe deasupra. O dam la cuptor pentru 1 ora - 1 ora si 15 minute. O pudram cu zahar si servim calda, enjoy! |
pui cateva sute de grame pe tine numai uitandu_te. dar cred ca merita.
Rodica , o imparti cu cei dragi, tu iti pastrezi doar o feliuta 😉