Sa mai profitam de portocale cat inca este sezonul lor ! Iar aceasta reteta este perfecta. De data aceasta am folosit un topping de butter – cheese cream frosting, aromat cu putina zeama de portocala …delicious 😀 .Am cumparat portocale netratate chimic deoarece am folosit si coaja de la acestea.
Ingrediente briose portocale( 12 buc ):
225 gr faina
150 ml suc de portocale
coaja razuita de la o portocala
2 oua
85 grame unt topit
100 gr zahar
1 lingurita rasa de praf de copt
1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Crema de unt – butter cream cheese frosting :
150 gr unt 82 % grasime
200 gr zahar praf ( cel mai fin gasit de mine este Coronita )
90 gr crema de branza
o lingurita coaja de portocala razuita
1 lingura zeama de portocale
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Amestecam ingredintele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, sare , zaharul, coaja de portocala. Adaugam sucul de portocale, ouale, untul topit, si amestecam ingredintele cu telul, nu folosim mixerul. Cand toate sunt omogenizate ne oprim. In tava de briose punem hartiutele speciale, apoi le umplem 3/4 cu amestecul pregatit. Le dam la cuptor pentru 20 -25 minute. Cand sunt gata le scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim frostingul/ toppingul. Untul la temperatura camerei il mixam putin pana devine cremos. Adaugam zaharul praf si incepem sa mixam cu viteza cea mai mica pentru a nu imprastia tot zaharul praf. Mixam minim 10 minute pana devine precum o crema, adaugam crema de branza, adaugam coaja si sucul de portocala si apoi mai mixam 2 minute. Crema o punem intr-un pos prevazut cu dui si o lasam la frigider pana se racesc complet briosele, de preferat minim 1 ora. Apoi ornam briosele cu crema si bucati de portocala. Le pastram la rece. Enjoy !
Ce cremă de brânză folosiți?
Frischa, Exquisa , Philadelphia