Briose pufoase cu gust de ciocolata si afine dulci acrisoare. Crema de branza este una dintre preferatele mele, o prefer pentru ornat briose 🙂 .
Ingrediente:
- 2 oua
- 200 grame unt
- 150 grame zahar
- 200 grame ciocolata
- 400 grame faina
- Un plic praf de copt
- 150 grame afine
- 100 ml lapte
Pentru ornat crema de branza :
- 200 grame crema de branza
- 100 grame ciocolata alba
- 2 linguri zahar pudra
Preparare :
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana se topeste zaharul apoi adaugam pa rand cate un ou si continuam sa mixam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, incorporam bine,alternand cu laptele, apoi ciocolata topita iar la final afinele.
Punem compozitia in formele special de briose si coacem 20 minute la 180 grade. Le soatem din cuptor si le lasam sa se racesca complet.
Intre timp pregatim crema pentru ornat. Crema de branza o mixam bine cu zaharul apoi adaugam ciocolata topita. O lasam la rece cam o jumatate de ora.
Pentru ornare folosim un pos special cu ajutorul caruia realizam diferite modele ( daca nu avem un pos putem orna cu un cornet din hartie de copt sau cu o punga decupata la un colt ). Decoram cu bomboane, cacao, ciocolata.
Imi plac briosele si reteta este,ceva ce nu am mai intalnit,sigur voi incerca
si eu voi incerca ceasta reteta
Multumim de reteta, interesanta, voi incerca!