De ceva vreme imi era pofta de briose cu ciocolata iar piticul meu vroia ceva cu branza – asa ca ne-am intalnit la mijloc 😉 -briose cu ciocolata si crema de branza , absolut delicioase, cu gust intens de ciocolata si deasupra, iarasi ciocolata , doar tot e luna iubirii.Nu va mai tin in suspans si va dau reteta,eu am facut o portie mare, dar pentru o tava de 12 briose injumatatiti cantitatile:
Ingrediente(24 bucati):
2 cani faina
1 cana zahar
1/3 cana cacao
1 plic praf de copt
un praf de sare
1oo gr ciocolata topita
1/3 cana apa fierbinte
150 ml lapte
100 ml ulei
2 oua
125 gr crema de branza
1 ou
2 lg zahar
topping:
200 gr crema de branza
100 ml frisca lichida
100 gr ciocolata topita
2 lg zahar
ciocolata razuita
Preparare: Amestecam ingredientele uscate: faina,zahar,cacao,praf copt,sarea.Cu un mixer, mixam bine ouale apoi adaugam laptele,uleiul,incorporam ingredientele uscate,apoi ciocolata topita si la urma apa fierbinte.Mixam pana totul este omogen.Separat intr-un bol amestecam crema de branza cu zaharul si oul pana amestecul devine cremos. In tava speciala  punem hartia  de briose  apoi cu o lingura mare le umplem pe jumatate cu amestecul de ciocolata apoi punem o lingurita cu amestecul de branza iar deasupra complectam cu aluatul de ciocolata pana la 3-4 mm de marginea de sus a  hartiei. Le coacem la 180 grade timp de 20 minute,apoi le lasam sa se raceasca.
Cat briosele se racesc,pregatim toppingul: Batem frisca cu zaharul ,adaugam crema de branza si ciocolata topita si amestecam pana se omogenizeaza.Punem amestecul intr-un pos si dam la rece o jumatate de ora.
Cand briosele sunt reci le putem orna cu crema de ciocolata iar deasupra razuim carlionti de ciocolata .
Cele mai bune briose cu o crema minunata de branza pe care am descoperit-o de la tine. pupici
Azi am incercat aceste briose și au devenit favoritele noastre ?