Aceasta retete de aripioare este una dintre preferatele mele. Carnea marinata devine moale si suculenta la gatire, iar condimentele contribuie la aroma preparatului . Iata ingredintele de care aveti nevoie pentru a pregati aceasta reteta:
Ingrediente aripioare:
1 kg aripioare sectionate
2 catei usturoi
o buc ghimbir de 1,5 cm
50 ml sos soia
20 ml ulei de masline
putina sare ( nu multa deoarece sosul soia e sarat)
1 lingurita zahar
piper
seminte susan
Aripioarele curatate se pun intr-un castron si se adauga sosul soia, ghimbirul razuit marunt, usturoiul razuit, sarea, piper, ulei de masline, zaharul.Se dau la rece minim 1 ora. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade. Avem nevoie de o tava , in care punem hartie de copt, apoi punem aripioarele in tava cu tot cu marinata. Le introducem la cuptor 40- 50 minute pana sunt rumene. Cu 10 minute inainte de final adaugam si semintele de susan. Enjoy! P.S noi le-am servit cu cartofi dulci si broccoli la cuptor si sos picant 😉 .