Ingredients
-
Blat cacao
-
110 grame faina
-
4 bucati oua
-
25 grame cacao
-
130 grame zahar
-
30 grame unt topit
-
un praf de sare
-
30 ml sirop de zahar ars
-
-
Crema Aparel de ciocolata
-
2 bucati oua
-
2 bucati galbenus
-
125 grame zahar
-
25 grame cacao
-
165 grame unt
-
-
Sirop de zahar ars
-
200 grame zahar
-
200 ml apa
-
1 lingurita esenta rom/rom
-
1 lingurita coaja razuita de lamaie
-
1 lingurita coaja razuita de portocale
-
30 ml zeama de lamaie
-
-
Glazura ciocolata
-
200 grame ciocolata neagra
-
125 ml smantana pt frisca
-
1 lingura miere
Amandine
Va plac amandinele ? si mie 🙂
Insa cele facute acasa, cu blat de cacao cu sirop de zahar ars, crema aparel de cacao, insiropate bine, si o glazura usoara si delicioasa. Asa le fac eu, si va spun ca sunt grozave !
Daca doriti sa le glazurati in fondant, click aici pentru reteta : https://luckycake.ro/retete/glazura-fondant-reteta/
Steps
1
Done
|
Preparare sirop de zahar arsPunem zaharul la caramelizat, pana capata o culoare aramie. Apoi luam vasul de pe foc si turnam apa peste zaharul ars, atentie deoarece sar stropi de zahar ars, si ne putem arde. Punem din nou vasul pe foc , continuam sa fierbem siropul la foc mediu pana se topeste tot zaharul. Luam 2 linguri din sirop si le punem deoparte, le vom folosi la blat. Apoi adaugam si restul ingredientelor. Mai fierbem 2-3 minute , apoi il dam la o parte. |
2
Done
|
Preparare blat de cacaoPreincalzim cuptorul la 180 grade. |
3
Done
|
Crema aparel de ciocolataGalbenusurile si ouale, le mixam usor cu un tel, adaugam zaharul si cacaua cernuta. Amestecam si o punem pe baie de aburi. Apa de sub vasul cu crema trebuie sa fiarba la FOC MIC. Amestecam mereu, si o lasam pana se ingroasa precum o budinca. Apoi o luam depe foc si o lasam sa se raceasca complet . Untul la temperatura camerei il spumam, cu mixerul, apoi adaugam cate o lingura din crema racita si mixam . Continuam pana adaugam toata crema |
4
Done
|
Asamblare amandinaTaiem blatul in 2 , insiropam bine blatul cu jumatate din sirop. Apoi adaugam crema ( pastram 2-3 linguri pentru decor) si o nivelam. |
Bună ziua.Praf de copt nu se pune?
Nu se foloseste praf de copt la aceasta reteta.
perfecta, crema si siropul wooow MULTUMESC!!!
La prepararea cremei ati scris galbenusurile cu ouale… ce inseamna? La siropul initial ce adaugam?
Se pun oua intregi plus galbenusuri, reteta pentru sirop o aveti la ingrediente