Azi am primit niste pastravi prospeti din Maramu’ :), multumim Coco, si am incins gratarul ( nu eu, sotul meu ). Timpul de preparare a pestelui e scurt.Pana am curatat si fiert cartofi, au fost gata si pastravii. O masa delicioasa dupa o zi lunga la munca .
Ingrediente( 2 persoane):
2 pastravi medii
2 fire rozmarin
2 rosii
2 catei mici de usturoi
sare, piper
4 cartofi
1 lingurita sos pesto
1 lamaie mica
2 catei usturoi
1 lingura ulei masline
4 linguri apa
patrunjel
Pastravii eu i-am primit eviscerati, gata curatati, asa ca am trecut direct la pregatirea lor: inauntru i-am sarat bine, am pus cate un fir de rozmarin , 2 catei de usturoi si 2 felii de rosii. I-am sarat si piperat bine si pe deasupra, apoi i-am pus in suportul special pentru peste.Am adaugat cate 2 felii de rosii deasupra. Daca nu aveti suport nu-i nimic , merg si pe gratar simplu, dar sa aveti grija cand ii intoarceti, caci, sunt mai fragili. Ii prajiti cam 9-10 minute pe fiecare parte , depinde si de marimea lor.
Intre timp, curatam, taiem cubulete si punem la fiert cartofii in apa cu sare. Ii verificam cu o furculita si cand sunt fierti ii strecuram si punem peste ei o lingurita de ulei de masline si sosul pesto. Amestecam cu grija.
Lamaia o spalam bine, 0 treime o feliem iar cealalta parte o stoarcem. Razuim marunt usturoiul, punem un praf de sare, apoi zeama de lamaie, apa si 1 lingura ulei de masline. Amestecam cu telul pana se omogenizeaza. Deasupra punem feliile de lamaie si patrunjelul tocat marunt.
Acum nu ne ramane nimic de facut decat sa ne asezam la masa , pofta buna!
iplace f mult
iplace f mult