Haiose – o reteta veche, de prajituri traditionale de Craciun. Se fac in aceasta perioada deoarece se folosesc grasime de porc – osanza. Aluatul este unul care se desface in...
Prajitura Delicia Foi de cacao moi, crema de portocale si frisca naturala. O prajitura usor de facut si foarte gustoasa. Se poate face si cu crema de lamaie, va fi...
Tarta Crumble cu mere Este printre preferatele juniorului meu. El e fan branza si mere, asa ca pe blog veti mai gasi multe retete cu mere si/sau branza . De...
Tort Malakoff cu visine Gustul acestui tort m-a cucerit definitiv ! Este un tort cu origine austriaca, precum tortul Sacher, fin si delicat. Pe langa crema de migdale am adaugat...
Crema de vanilie, crema patissiere Crema de vanilie sau creme patissiere – dupa denumirea frantuzeasca, este atat de versatila in bucatarie. O data ce o stim prepara, o putem folosi...
Cozonac cu aluat oparit O reteta veche, cum se facea cozonacul la noi . Ramane pufos zile intregi, moale si aromat. De cand am descoprit aceasta reteta , o fac...
Pasca cu branza si stafide Unul dintre preparatele delicioase , dulci si gustoase de pregatit pentru Paste . Cea mai buna felie e cea servita dimineata langa o cana de...
Tort Entremet Red Passion Un tort delicat , racoros si aromat. Contine un jeleul de capsuni delicios, blat usor crocant de bezea cu nuca de cocos si mousse de lamaie....
Entremet cu mousse de portocale Entremet – un desert cu mai multe arome si texturi. Cam aceasta ar fi descrierea lui pe scurt. Are o textura aerata si fina, un gust...