Pizza reteta de baza
poate fi mai gustoasa acasa, daca stii ce pasi trebuie sa urmezi. Nu e greu de facut , si ai un bonus : o faci cu ce iti place 🙂 . Merita incercat , nu?
Ingrediente pizza ( 4 buc pizza medii )
500 gr faina
10 gr drojdie proaspata
325 ml apa calda
10 gr sare
2 linguri ulei masline
1 lingurita zahar
Topping :
sos de rosii / rosii conserva maruntite
sunca/ salam/bacon
mozzarella
Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul in apa calduta si o lasam 5 minute sa incepa sa actioneze. In vasul de la robotul de bucatarie , sau intr-ul bol incapator punem faina si sarea.
Turnam peste apa cu drojdia si apoi uleiul . Framantam cu robotul 7-8 minute, sau cu mana tot la fel. Impartim aluatul in 4 bile si le punem pe o plansa pudrata bine cu faina. Presaram faina si peste ele si apoi le acoperim cu o folie alimentara si un prosop. Le lasam 30 minute la dospit. Daca avem sos de rosii gata facut in casa e perfect.
Daca nu atunci avem nevoie de 0 conserva de rosii de 400 ml , 2 lg ulei de masline, un catel de usturoi, sare si piper. Uleiul il punem intr-o tigaie, adaugam usturoiul razuit il lasam un minut, apoi turnam rosiile. Asezonam cu sare si piper. Lasam pana scade zeama lasata de rosii, vreo 10- 15 minute. E important ca sosul sa nu fie apos deoarece atunci aluatul va fi moale.
Luam o bila de aluat si pe o suprafata pudrata cu faina din belsug intindem aluatul subtire, lasand marginile usor mai groase. Eu nu am folosit facalet, l-am intins cu mainile. Presaram un praf de pesmet si unul de faina pe tava pe care coacem pizza, apoi punem aluatul. Il ungem cu sos de rosii. Apoi punem ce ne place – salam picant, masline iar la final mozzarella sau cascavalul .
Dam la cuptorul preincalzit la maxim , al meu are 250 gr, timp de 8-9 minute. Servim calda . Enjoy !
Pare yummii !!
O folosesc mereu indiferent de ce topping punem 🙂
Cum iese blatul? ma refer la textura
Multumesc!
moale la mijloc si crocant la exterior
Daca nu am drojdie proaspata ce cantitate de drojdie uscata sa pun?
7 gr drojdie uscata
= 25 gr drojdie proaspata