Ce pregatiti pentru mesele festive ? Aceasta rulada e potrivita atat pentru masa de Paste , cat si pentru un bufet rece atunci cand aveti invitati. Se prepara rapid , fara prea mult efort, si ingredientele sunt la indemana. Ruladele le-am avut intodeauna pe masa de Pasti, la tara, acolo unde traditiile isi gasesc originea. Reintoarcerea la bunica ma umple de bucurie de fiecare data.
Ingrediente rulada :
1 bucata cotlet de porc aprox 1kg
250 gr spanac
150 branza telemea de vaca
2 bucati ceapa verde
sare ,piper
ulei de masline
Cotletul de porc trebuie desfacut – adica taiem de-a lungul lui pana obtinem o bucata dreptunghiulara de carne groasa de aproximatin 0,8 – 1 cm ( metoda precum in poza) si o batem usor, atentie sa nu o rupem :
Uleiul de masline ( 2 linguri) il punem intr-o tigaie , adaugam ceapa si calim 1 minut , apoi usturoiul razuit si spanacul spalat bine. Lasam la foc mediu pana spancul se inmoaie si apa se evapora. Cam 7-8 minute.Il lasam la racit. Branza o sfarmam cu degetele si o adaugam peste spanac, amestecam usor, piperam.
Carnea o condimentam cu piper si sare pe ambele parti. Umplutura o punem peste carne , dar lasam cam 1,5 cm din margine fara umplutura ( altfel va iesi toata umplutura afara. O rulam cat de strans putem, trebuie sa fim atenti la umplutura. La final o legam cu ata de bucatarie sau o fixam cu scobitori.
O punem cu grija intr-o tava si o dam la cuptor pentru 45- 50 minute la 200 grade. Cand e data in interior ar trebui sa aiba o temperatura de 70 grade ( daca aveti un termometru de carne ) . O lasam 10 minute acoperita cu folie, apoi putem servi. Enjoy!