Am vrut o mancare putin picanta, aromata, consistenta dar totusi nu excesiv de calorica. Eu zic ca am reusit , va propun sa o incercati si sa imi spuneti parerea voastra. Fajitas e un deliciu š
IngredienteĀ FajitasĀ :
- 500 gr piept pui taiat fasii
- 1 ardei rosu ( sau jumatate rosu, o jumatate galben)
- 1 ceapa mica rosie
- 1 conserva fasole rosie
- 1 avocado
- 1 catel usturoi razuit
mix de condimente:
un praf de chilli, 1 lingurita rasa chimion,1/2 lingurita boia , 1 lingurita rasa sare, piper, 1/2 lingurita zahar
- 100 ml supa clara de pui sau apa
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- 1 cana orez cu bob lung ,2 cani apa
Pieptul il Ā condimentam cu usturoiul razuit, mixul de condimente si il punem la prajit intr-o tigaie incapatoare impreuna cu 2 -3 linguri ulei de masline. Cand puiul este rumenit si are o crusta frumoasa, il scoatem pe o farfurie. Mai punem o lingura de ulei in tigaie apoi adaugam ceapa taiata solziori, o calim 3-4 minute , adaugam ardeiul rosu taiat fasii si le lasam la calit inca 3-4 minute. Adaugam pieptul de pui, supa clara si fasolea scursa de zeama, lasamĀ la foc mediuĀ pana scade sosul, si puiul este gatit (7-8 minute). Aseznom dupa gust cu sare si piper. Orezul il punem la fiert , cu un praf de sare , si capac, orezul folosit de mineĀ necesita 10 minute timp de fierbere. Pentru un orez gustos e indicat cel cu bob lung, si unul cat mai de calitate. La final asezam pe farfurie orezul , apoi pieptul de pui, la urma avocado taiat felii subtiri si stropim cu putina zeama de lamaie . Enjoy !