Cheesecake cu banane si sos caramel
E un deliciu! Ce faci cu cateva banane usor innegrite pe care nu le vrea nimeni ? Cheesecake cu banane…si nici nu iti dai seama cat de buna alegere ai facut decat dupa ce il gusti , atunci iti vine sa te feliciti 😀 . De data aceasta am facut blatul din biscuiti de ciocolata, care sunt si mai aspectuosi si mai aromati .
Ingrediente cheesecake ( forma 24- 26 cm ):
200 gr biscuiti simpli de ciocolata( cacao)
10o gr unt
Umplutura banane :
400 gr crema de branza ( Philadephia, Frischa)
120 – 150 gr zahar ( depinde cat de dulce va place)
4 oua
150 gr iaurt gras 10%
3 banane medii coapte bine
2 linguri de zeama de lamaie
Prima data punem hartie de copt de fundul tavii ( cu pereti detasabili ), apoi sfarmam biscuitii, topim untul. Untul il turnam peste biscuiti, amestecam cu mana pana se umezesc biscuiti si , daca ii strangi se leaga. Turnam amestecul in tava , si presam bine cu degetele biscuitii pe margine si apoi pe fundul tavii. O dam la rece pana pregatim umplutura.
Mixam crema de branza cu zaharul pana devine cremoasa. Adaugam pe rand cate un ou , mixam putin dupa fiecare. Apoi punem iaurtul, zeama de lamaie si bananele pisate bine de tot.Amestecam pana se omogenizeaza bine toate ingredientele. Turnam amestecul peste biscuiti, si o punem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 50 minute.
Apoi o lasam sa se raceasca o ora, dupa care o dam la frigider peste noapte, sau macar 5 ore. Facem sosul de caramel https://luckycake.ro/portfolio/sos-caramel/ . Il lasam sa se raceasca. Inainte de servire turnam sosul caramel , apoi cu un cutit ascutit feliem prajitura . Enjoy !
Yammi…
sigur o incerc ….
Cum se face sosul caramel?