Cel mai Ā fraged si aromat pui la cuptor! Cu rozmarin, lamaie, si usturoi , ce combinatie minunata pentru papilele gustative š
Pui la cuptorĀ :(pentru 4 persoane)
- un pui 1 – 1,2 kg ,
- 1 lamaie,
- 5 catei usturoi,
- 6 fire rozmarin
- Ā 8 cartofi medii,
- 2 morcovi,
- 3 rosii ,
- o mana masline,
- 1/2 ardei rosu gras sau kapia,
- ulei masline, sare piper.
Puiul il frecam bine cu sare, daca avem ata de bucatarie ii legam picioarele, daca nu , nu e o problema, punem inauntru puiului 1 catel usturoi, 1 fir rozmarin, lamaia intepata in 5-6 locuri. Cartofii ii taiem in 8 pe lungime, morcovii betisoare, ardeiul rondele, rosiile in 8 felii, le punem toate intr-o tava de copt , punem maslinele si usturoiul cu coaja, punem cam 5 linguri de ulei de masline, sare, piper si 3-4 fire de rozmarin. Amestecam bine si deasupra punem puiul, pe care il stropim cu ulei de masline si punem Ā restul de rozmarin. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade , eu l-am tinut acolo cam 1 ora si 20 minute. La jumatatea timpului, am scos tava , am intors cu grija legumele, Ā am intepat puiul si l-am dat inapoi la cuptor. avem grija sa nu se arda legumele, daca scade prea tare sosul mai putem pune putina apa. Dupa ce il scoatem din cuptor il lasam 5 minute deoparte apoi il servim, pofta buna!