Am ramas cu un pachet de tortillas chips, dar fara sos. Si fara sos nu prea merg , asa ca am facut unul , mi-a placut mult si seamana la gust cu cel din comert :). Este foarte simplu de facut:
Ingrediente:
1 ceapa medie
1/2 ardei rosu
250 ml ketchup bun
100 ml apa
fulgi de chilli (optional)
o lingura ulei de masline
un praf de sare
Punem uleiul intr-o tigaie , adaugam ceapa si ardeiul taiat cubulete mici , un praf de sare si calim 7-8 minute, la foc mediu pana se inmoaie, daca dorim sa fie iute acum punem fugii de chilli. Adaugam 50 ml ketchup si 50 ml apa,focul sa fie mediu spre mic, lasam pana scade sosul, apoi mai adaugam o data 50 ml ketchup si 50 ml apa, lasam sa scada, verificam daca legumele sunt moi, apoi adugam restul de ketchup si mai lasam pe foc 2 minute. Lasam sa se raceasca apoi servim, Enjoy!