Desertul copilariei…nu are cum sa nu iti placa, e usor de facut ,racoros si cu un gust minunat de capsuni.Cautati cele mai coapte si dulci capsuni pe care le gasiti, si apucati-va repede de treaba, caci trebuie sa mai stea putin la frigider, dupa degustare bineinteles 😉 .
Ingrediente:
4 albusuri
un strop de sare
150 grame zahar
o lingurita zeama de lamaie
700 gr capsuni
Albusurile le mixam ca sarea pana devin spuma 3-4 minute.Adaugam zaharul treptat, cate o lingura si mixam cate un minut dupa fiecare.Dupa 4 linguri de zahar adaugam si zeama de lamaie , gustam si continuam cu zaharul, daca e destul de dulce nu mai adaugam zahar, daca va place mai dulce mai puteti adauga 1 lingura.La final spuma trebuie sa fie ferma si lucioasa.Jumatate din capsuni ii pasam cu blenderul sau ii zdrobim bine cu furculita iar celalata jumatate ii taiem bucati mai mici.Adaugam toti capsunii peste albusuri si mixam pana se omogenizeaza.Dam la rece o ora , apoi noi am servit-o cu zmeura si fulgi de ciocolata .Enjoy!